Πέμπτη, 26 July 2018 17:05

Οι πρώτες δαφημιστικές καταχωρήσεις και αφίσες αυτοκινήτων (1880-1930)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(13 ψήφοι)

car adverts 1900 1930

 

Οι μέθοδοι διαφήμισης και προώθησης των νέων μοντέλων αυτοκινήτων, έχουν αλλάξει δραματικά τα τελευταία 120 χρόνια, φθάνοντας στο σήμερα, όπου βομβαρδιζόμαστε από διαφημιστικά σπότς,

φανταχτερά διαφημιστικά έντυπα και διαφημιστικές καταχωρήσεις στο διαδίκτυο, ίσως περισσότερο από όσο θα μπορούσαμε ενδεχομένως να καταναλώσουμε.

 

1880 C. PANHARD LEVASSOR

 

Την δεκαετία του 1890, οι πρώτες διαφημίσεις αυτοκινήτων, ήταν ζωγραφισμένες με το χέρι, τόνιζαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας, την αίσθηση της ταχύτητας, μια λεπτή εστίαση στον κοσμοπολιτισμό και ότι τα αυτοκίνητα ήταν η απόλυτη πολυτέλεια, ενώ συχνά δεν απεικόνιζαν το μοντέλο που διαφημιζόταν.

 

1883 Daimler

 

Η ανάπτυξη της έγχρωμης λιθογραφίας (από το 1798), ήταν η μεγάλη επανάσταση για τις αφίσες, επιτρέποντας τη φτηνή εκτύπωση αφισών με έντονα χρώματα.

 

1890 Automobiles E. J. Brierre by E. R. Fosse

 

Αρχικά, οι αφίσες χρησιμοποιήθηκαν στη Γαλλία, αλλά από το 1880 και μετά διαδόθηκε η χρήση τους σε όλη την Ευρώπη.

 

1890 Peugeot

 

Η ιστορία της διαφήμισης των αυτοκινήτων στις Η.Π.Α, ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου του 1898 και έχει ως πρωτοπόρο την εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Winton Motor Carriage, η οποία ήταν ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που διαφήμιζε το μοντέλο του σε ένα απλό και  ασπρόμαυρο φυλάδιο με τίτλο "Dispense with a horse".  
 

1898 Winton Motor Carriage

Έτσι, στην Αμερική όλα ξεκίνησαν με πολύ απλά και ασπρόμαυρα διαφημιστικά μυνήματα, τα οποία παράγονταν αμέσως μετά τη σχεδίαση των οχημάτων. '

 

1896 Audibert et Lavirotte illustrated by Louis Huvey

 

Ομως, η μεγάλη δυνατότητα συνδυασμού λέξεων και εικόνων, σε μια τόσο ελκυστική και οικονομική μορφή, επέτρεψε τελικά στην λιθογραφική αφίσα να φτάσει στη σύγχρονη εποχή της διαφήμισης.  

 

1898 η 1η διεθνής εκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι 

Από το 1890 και μετά, ένα πλήθος σημαντικών καλλιτεχνών δημιουργεί τέχνη με αφίσες και στην Ευρώπη οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, υιοθέτησαν από νωρίς τις έγχρωμες και καλλιτεχνικά επιμελημένες αφίσες, αρκετές από τις οποίες ήταν πραγματικά έργα τέχνης.

 

1904 Automobile Club de France illustrated by Jules Faivre

 

Η εξέλιξη της διαφήμισης του αυτοκινήτου, συμπίπτει με την άνοδο και την εξέλιξη του σύγχρονου μάρκετινγκ και  ουσιαστικά ξεκινά από το 1890.

 

1898 Delahaye

 

Λίγο αργότερα, πολλοί κατασκευαστές, ανταγωνίζονταν με εντυπωσιακές έγχρωμες αφίσες, για την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια, ώστε να κερδίσουν την προσοχή του αγοραστικού κοινού και φυσικά μεγαλύτερες πωλήσεις. Η διαφήμιση γινόταν κυρίως σε μορφή αφίσας, όπου είτε διαφημίζονταν αυτοκίνητα και προϊόντα που σχετίζονταν με το αυτοκίνητο, είτε προωθούνταν εκδηλώσεις αγώνων αυτοκινήτου όπως Grand Prix.

 

1906 Automobiles Charron by Leonetto Capiello

 

Οι αφίσες και τα διαφημιστικά φυλλάδια της εποχής εκείνης, ήταν σχεδιασμένα να πωλούν όχι μόνο ένα μοντέλο αυτοκινήτου, αλλά το όνειρο. Μέχρι το 1900, κυρίαρχη τάση των καλλιτεχνών, ήταν το Art Nouveau και πολλοί από αυτούς δημιούργησαν αριστουργήματα.  

 

1911 B.R.C ad by Leonetto Capiello

 

Μετά το 1900, το Art Nouveau είχε χάσει μεγάλο μέρος του δυναμισμού του, εξαιτίας της απομίμησης και της επανάληψης. Ο θάνατος του Toulouse Lautrec το 1901 και η εγκατάλειψη της τέχνης των αφισών από τους Mucha και Cheret (που και οι δύο επέστρεψαν στη ζωγραφική), άφησαν ένα κενό που ήλθε να γεμίσει ο Leonetto Cappiello, ένας νέος ιταλός καλλιτέχνης, ο οποίος έφθασε στο Παρίσι το 1898.

 

1899 Fiat Fabbrica Italiano di Automobili

 

Ισχυρά επηρεασμένος από τους Cheret και Toulouse-Lautrec, ο Cappiello απέρριψε την περίεργη λεπτομέρεια του Art Nouveau. Αντ 'αυτού, επικεντρώθηκε στη δημιουργία μιας απλής εικόνας, συχνά χιουμοριστικής ή παράξενης, η οποία τραβούσε αμέσως την προσοχή και τη φαντασία του θεατή.

 

1900 Alpha B.R

 

Αυτή η ικανότητα δημιουργίας μιας ταυτότητας μάρκας, καθιέρωσε τον Cappiello ως τον πατέρα της σύγχρονης διαφήμισης και δημιουργό του στυλ που θα κυριαρχούσε στην τέχνη της παρισινής αφίσας, μέχρι την πρώτη αφίσα Art Deco του Cassandre το 1923.

 

1906 Pope Toledo Type XII Chrome Nickel Steel

 

Η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων, ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1900 και μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1920, τα αυτοκίνητα ήταν ένας τεχνολογικός νεοτερισμός, γεγονός που προκάλεσε διαφημιστικό οργασμό. Αυτό μας δείχνει και το γεγονός ότι, ενώ το 1900 υπήρχαν στις Η.Π.Α. μόνο 8000 αυτοκίνητα, το 1920 έφθασαν σε αριθμό τα 7,500,000, ένα για κάθε 14 αμερικανούς.

 

1907 Cupe Pilette by Gaudy

 

Αυτός ο ανταγωνισμός προκάλεσε δημιουργική έκρηξη στη διαφημιστική τέχνη και την απεικόνιση των νέων μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας, ξεκινώντας από το 1880, τις πρώτες μέρες της εμφάνισης του αυτοκινήτου και έως τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

 

1900 Bayard

 

Τη δεκαετία 1900-1910, πολλές από τις διαφημίσεις περιείχαν μεγάλα περιγραφικά κείμενα, σε σύγκριση με τις σημερινές και η χρήση χρωμάτων ήταν πολύ σπάνια στην αμερικάνικη αγορά και πιο συνηθισμένη στην ευρωπαική.

 

1900 Benzo Moteur

 

Η τεχνολογία των αυτοκινήτων, βελτιωνόταν γρήγορα και όπως για κάθε προιόν, η διαφήμιση ήταν το κλειδί για γρήγορες και μεγάλες πωλήσεις και ένα πεδίο καλλιτεχνικού ανταγωνισμού.

 

1904 Passy Thellier Automobiles by L. Vaillant

 

Καθώς τα αυτοκίνητα έγιναν πιο συνηθισμένα στους δρόμους, οι διαφημίσεις εστιάζονταν λιγότερο στα λειτουργικά χαρακτηριστικά και περισσότερο στην απεικόνιση εξιδανικευμένων σκηνών. Οι καλλιτέχνες της εποχής εκείνης, εργάζονταν εβδομάδες έως και μήνες, για να ζωγραφίσουν πανέμορφες εικόνες που απεικόνιζαν τα τελευταία μοντέλα.

 

1904 Peugeot illustrated by G. de Burggill

 

Οι απεικονίσεις, διακρίνονταν και από το εθνικό στυλ της αγοράς στην οποία απευθύνονταν. Έτσι, οι ολλανδικές αφίσες χαρακτηρίζονταν από συγκράτηση και τάξη, οι ιταλικές από δράμα και την μεγάλη τους κλίμακα και οι γερμανικές αφίσες για την αμεσότητα και τη μεσαιωνική επιρροή τους.

 

1907 Hurtu Automobiles France

 

Οι εικονογράφοι, σχεδίαζαν πολύχρωμες και φανταχτερές εικόνες και γραμματοσειρές, ώστε να ταιριάζουν στη μορφή και την αίσθηση των αυτοκινήτων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, οι διαφημιστικές αφίσες, έδειχναν γυναίκες οδηγούς πίσω από το τιμόνι.

 

1912 Pope Hartford Touring Car

 

Ο ιστορικός Jim Donnelly, στο βιβλίο του Automobile Design Graphics, που παρουσιάζει τα ομορφότερα διαφημιστικά φυλλάδια όλων των εποχών αναφέρει: "Ενας κατασκευαστής αυτοκινήτων, θα μπορούσε με τη διαφημιστική του αφίσα, να σας πείσει ότι ήσαστε ο πιό έξυπνος, ο καλύτερος σύζυγος ή ακόμη και ένας ήρωας για τα παιδιά σας, αν αγοράσετε το δικό του μοντέλο".

 

1908 Oldsmobile Model M by Edward Penfield

 

To 1916, oι αγοραστές συχνά επέλεγαν αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν για τις εκδρομές τους το Σαββατοκύριακο. Στη διαφημιστική αφίσα της, η Studebaker, πωλεί το όνειρο της ευτυχισμένης οικογένειας και της κοινωνικής προόδου, σε μια εποχή που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο ως μέσο φυγής από την καθημερινότητα.

 

1916 Studebaker

 

Ξεκινώντας από τις αρχές της δεκαετίας του 1920, όταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες πήραν σοβαρά το θέμα της προώθησης των σημάτων τους, οι κατασκευαστές του Ντιτρόιτ, έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλίσουν ότι οι διαφημίσεις τους θα ήταν τέλειες, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η τυπογραφία.

 

1909 Pierce Arrow jpg

 

Η εταιρεία Pierce Arrow Motor Car Co., είχε σημαντική παρουσία στη διαφημιστική τέχνη, με τη δημιουργική της καμπάνια, η οποία περιλάμβανε, αφίσες με καταπληκτικό σχεδιασμό, πραγματικά έργα τέχνης. Επίσης, ο André Citroën έδινε μεγάλη σημασία στη διαφήμιση. Ξεκινώντας από το 1910 και έως το 1920, ο Pierre Louys (καλλιτέχνης, φωτογράφος και επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης της Citroen, μέχρι το 1934) δημιούργησε μερικές υπέροχες αφίσες και προκάλεσε επίσης και τους υπόλοιπους ταλαντούχους καλλιτέχνες της εποχής.

 

1912 Citroën 004

 

Αρκετοί κατασκευαστές, όπως οι Chevrolet,  και Ford, παρουσίαζαν τα αυτοκίνητα τους ως τα ιδανικά οχήματα που μπορούσαν να μεταφέρουν τον οδηγό ή την οικογένεια, στο δάσος, σε μια λίμνη για ψάρεμα, σε ένα μπαρ, κ.λ.π.

 

1927 Packard Automobile

 

Αντίστοιχα η εταιρεία Auburn εμφάνιζε στις αφίσες της, ηλιόλουστα χρώματα και την αγωνιστική κληρονομιά των αυτοκινήτων της.

 

1928 Lincoln by Stark Davis

 

Οι Rolls Royce, Pierce Arrow, Isotta Fraschini, Duesenberg, Bugatti, Lincoln, Cadillac, Stutz, Hispano Suiza και Packard, παρουσίαζαν έναν πιό εύπορο τρόπο ζωής, με πορτρέτα διακεκριμένων προσώπων, στιγμιότυπα της καθημερινότητας πλουσίων ανδρών ή γυναικών, στις βίλλες τους, σε πολυτελή θέρετρα, στα κτήματά τους κ.λ.π.

 

1927 Cadillac

 

Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, η τεχνοτροπία του Art Nouveau, θεωρήθηκε ξεπερασμένη σε μια όλο και πιο βιομηχανική κοινωνία.

 

1928 Stower Automobile 8 Zylinder Germany by Joseph Binder

 

Τα σύγχρονα κινήματα τέχνης όπως ο κυβισμός, ο φουτουρισμός, ο εξπρεσιονισμός και ο ντανταισμός, έγιναν οι κύριες επιρροές των καλλιτεχνών.

 

1929 Grand Prix Automobile Dijon France

 

Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν τα πρώτα μαθήματα γραφικής τέχνης, στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία, σηματοδοτώντας τη στιγμή της μετάβασης από τις εικονογραφημένες αφίσες, σε αυτές που σχεδιάζονταν με γραμμικό σχέδιο.

 

1929 Mercedes Benz constructivism

 

Αυτή η αλλαγή έγινε γρήγορα αισθητή στη Σοβιετική Ένωση, όπου δημιουργήθηκε η κονστρουκτιβιστική τέχνη για να βοηθήσει στη δημιουργία της νέας επαναστατικής και τεχνολογικής κοινωνίας. Οι Constructivists, ανέπτυξαν ένα "agitational" ύφος της σύνθεσης των αφισών, που χαρακτηριζόταν από ισχυρές διαγώνιες, φωτομοντάζ και ζωντανό χρώμα. Η επιθετική στάση του κονστρουκτιβισμού, είχε σημαντικό αντίκτυπο και στον σχεδιασμό των δυτικών αφισών.

 

1931 Minerva constructivist poster 

 

Επίσης, την δεκαετία του 1920, άρχισαν να διαδίδονται και οι διαφημίσεις για μπαταρίες, λιπαντικά και συνεργεία αυτοκινήτων.

 

1920 garage advert

 

1927 SHELL VOLTOL

 

 

Διαβάστηκε 1709 φορές

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων