Πέμπτη, 02 August 2018 21:36

Baroclem, το φημισμένο γαλλικό εργοστάσιο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(14 ψήφοι)

baroclem d

 

Το 1928, ιδρύθηκε στην πόλη Courbevoie της Γαλλίας, η εταιρεία κατασκευής μπαταριών Baroclem, από τους Barrault και SidoineClément.

 

 

baroclem signs b

 

Οι μπαταρίες Baroclem, απέκτησαν με το χρόνο μεγάλη φήμη για την κορυφαία τους ποιότητα και αντοχή, γεγονός που τις έφερε στην πρώτη τοποθέτηση σε αυτοκίνητα όπως Ferrari, Jaguar κ.λ.π. 

baroclem signs

 

Στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Sidoine Clement, συνιδρυτής της εταιρείας Accumulateurs Baroclem, αποφάσισε να δημιουργήσει μια γραμμή παραγωγής συσσωρευτών, στην εταιρεία του αδελφού του Joseph σε ένα παλιό μύλο μεταξιού που είχε αποκτήσει πριν από μερικά χρόνια στην πόλη Piolenc από όπου καταγόταν.

 

baroclem signs d

 

'Ετσι, δημιούργησε τη δική του ανεξάρτητη εταιρεία με την επωνυμία Clément Accumulateurs, διαθέτοντας τις μπαταρίες που κατασκεύαζε, με το εμπορικό σήμα Clemco. Ο Clement, συνέχισε να διαχειρίζεται την επιχείρηση Clément Accumulateurs μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960, η οποία μετά μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρεία.

 

baroclem accus

 

Έως το 1961, το σήμα Baroclem, φιγουράριζε στις μεγαλύτερες πίστες αγωνιστικές πίστες της Ευρώπης.

Το 1962, κατασκευάστηκε το νέο εργοστάσιο της Baroclem, σύμφωνα με το σχέδιο του  αρχιτέκτονα Raymond Blot, στο χώρο της ιδιοκτησίας του κάστρου του Montmorency.

 

1950 Baroclem 002

 

Στις 10 Νοεμβρίου του 1966, η γερμανική εταιρεία VARTA AG, εξαγόρασε το 10% των μετοχών της Baroclem και έως το 1970, κατείχε την πλήρη κυριότητα της εταιρείας. Έτσι, η Baroclem έγινε ακόμη ένα κομμάτι του ομίλου V.B Autobatteries (Varta Bosch Autobatteries).

 

Baroclem 018

 

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 1987, ένα μέρος του εργοστασίου καταστράφηκε από πυρκαγιά, αλλά γρήγορα ανακατασκευάσθηκε και τέθηκε πάλι σε λειτουργία. Οι μπαταρίες Baroclem διατίθεντο στην αγορά της Ευρώπης και με το δημοφιλές εμπορικό σήμα Vega.

 

baroclem e

 

Στην Ελλάδα, αντιπρόσωπος των μπαταριών Baroclem και Vega, ήταν η εταιρεία Δυναμική Ε.Π.Ε, η οποία είχε έδρα στην οδό Σπύρου Πάτση και στην οποία ο γράφων εργάσθηκε στο τμήμα πωλήσεων, από το 1990 έως και το 1995.

 

baroclem g

 

To 1994, η Baroclem παρουσίασε την ενισχυμένη σειρά μπαταριών Ocean και το 1998 τη σειρά μπαταριών κλειστού τύπου Carat με πλάκες κράματος μολύβδου-ασβεστίου.

 

BAROCLEM batteries 001a

 

Σήμερα το εμπορικό σήμα Baroclem, ανήκει στην πολυεθνική εταιρεία Johnson Controls, η οποία εξαγόρασε την Varta.

 

 2008 Baroclem

Διαβάστηκε 3482 φορές

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων