Παρασκευή, 03 August 2018 16:36

Η ιστορία των γαλλικών μπαταριών Fulmen

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(12 ψήφοι)

1935 FULMEN 004 a

 

Η εταιρία Fulmen, ιδρύθηκε το 1891 από τον Albert Brault, με την αρχική επωνυμία "Fullemen" και με σκοπό τη βιομηχανοποιημένη παραγωγή μπαταριών αυτοκινήτων και κυκλικών εφαρμογών.

Το 1892, η Fulmen άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο στο Clichy και τα επόμενα χρόνια, δημιούργησε και άλλα εργοστάσια σε ολόκληρη τη Γαλλία και στις πόλεις Vierzon, Nanterre, Auxerre, Nîmes, Chasseneuil και Poitiers.

 

Fulmen logo 1900

 

Το 1894, το πρώτο αυτοκίνητο που δημιούργησε ο Louis Kreiger, το Fiacre,  χρησιμοποίησε μια μπαταρία Fulmen που ήταν τοποθετημένη ανάμεσα στους δύο μπροστινούς τροχούς.

 

Fulmen 000

 

Το 1898, τέσσερα χρόνια αργότερα, η εταιρεία Fulmen εξόπλισε με μπαταρίες το υποβρύχιο Narval του Γαλλικού Ναυτικού, ένα πρωτοποριακό υποβρύχιο σκάφος, σχεδιασμένο από τον Maxime Laubeuf και χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα. Το Narval, σχεδιάστηκε από το γαλλικό ναυαρχείο και είχε αρκετά επαναστατικά χαρακτηριστικά, τα οποία το κατέστησαν υπόδειγμα για τα υποβρύχια της επόμενης 50ετίας. 

 

1899 Fulmen battery jamais contente 

 

Το 1899, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο "La Jamais Contente", το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που ξεπερνούσε την ταχύτητα των 100 χλμ/ώρα, τροφοδοτήθηκε από μία μπαταρία Fulmen.

 

1920 fulmen

Το 1906, μία μπαταρία Fulmen δημιούργησε ένα παγκόσμιο ρεκόρ αντοχής, καθώς τροφοδότησε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για 307 χιλιόμετρα πριν την επαναφόρτιση της, μεταξύ Παρισιού και Châtellerault.

 

Fulmen 00d 

 

Το 1924, η γαλλική εταιρεία CGE (Compagnie Générale électrique), εξαγόρασε τη Fulmen. Το 1925, οι αυξημένες πωλήσεις των μπαταριών Fulmen στο Βέλγιο, οδήγησαν την εταιρεία να δημιουργήσει το La société belge de l'accumulateur Fulmen (Βελγική κοινωνία του συσσωρευτή Fulmen).

 

1930 Fulmen

 

Το 1941, τον Μάιο, όταν η Γαλλία βρισκόταν υπό γερμανική κατοχή, περισσότερα από 350 αντίτυπα του 1ου τεύχους της μυστικής εφημερίδας Les Petites Ailes de France, δακτυλογραφήθηκαν με τις γραφομηχανές του εργοστασίου της Fulmen στο Clichy.

 

1935 FULMEN 000

 

Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι δύο από τους αντιστασιακούς υποστηρικτές της εφημερίδας, ήταν υπάλληλοι της Fulmen (ο Louis Jorimann, επικεφαλής του προσωπικού και ο Berty Albrecht, επιθεωρητής). Το 1974, από τη συγχώνευση μεταξύ Fulmen και CGE, δημιουργείται η εταιρεία CEAC.

 

1935 FULMEN 005 a

 

Το 1982, με τη συγχώνευση των εμπορικών δικτύων των εταιρειών Fulmen, Tudor και Dinin, δημιουργήθηκε στην Ευρώπη το μεγαλύτερο group εργοστασίων κατασκευής μπαταριών. Το 1989, η CEAC κάνει επαναγορά των δικαιωμάτων χρήσης της μάρκας Fulmen στο Βέλγιο.

 

Fulmen 003 1930s

 

Η εταιρεία Fulmen παρείχε στους πελάτες της, ένα τριμηνιαίο περιοδικό το οποίο περιείχε πληροφορίες για τους ειδικούς, συμβουλές, τεχνική τεκμηρίωση και νέα για την Fulmen και τον κλάδο των μπαταριών γενικά. Το περιοδικό αυτό, προσφερόταν δωρεάν κατόπιν αιτήματος.

 

Fulmen 00c 

 

Επίσης, η εταιρεία διέθετε και ένα τμήμα εξοπλισμού, το Fulmen service, το οποίο παρείχε συσκευές για τη βελτιστοποίηση του ελέγχου, της συντήρησης, της επαναφόρτισης και της επισκευής των μπαταριών Fulmen.

 

1937 38 39 FULMEN batteries amperorio

 

Διέθετε ακόμη, το τμήμα Fulmen agency, το οποίο εγκαθιστούσε διαφημιστικές πινακίδες της εταιρείας (Fulmen Station Service), σε ανεξάρτητα ηλεκτρολογεία αυτοκινήτων.

 

1933 FULMEN b

 

Αποκλειστικά και μόνο, αυτοί οι ηλεκτρολόγοι είχαν τη δυνατότητα να αλλάξουν μια μπαταρία Fulmen και ελέγχονταν από την εταιρεία. Ο κατάλογος αυτών των ηλεκτρολόγων δημοσιευόταν στην εφημερίδα της Fulmen, ώστε ο κάτοχος μιας μπαταρίας τους να γνωρίζει που μπορεί να την συντηρήσει ή να την αντικαταστήσει.

 

1979 Fulmen batteries amperorio 001

 

Από το 1993, η μάρκα Fulmen, αποτελεί πλέον τμήμα της EXIDE Technologies, μετά την πλήρη εξαγορά της εταιρείας CEAC.  

 

1979 Fulmen batteries amperorio 002

 

Διαβάστηκε 1861 φορές

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων