Πέμπτη, 09 August 2018 16:19

MASERATI accumulatori, όταν το θρυλικό εργοστάσιο κατασκεύαζε τις δικές του μπαταρίες.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(12 ψήφοι)

Maserati accumulatori 000

 

Το 1937, η οικογένεια Orsi απο τη πόλη Modena της Ιταλίας, απέκτησε από τους αδερφούς Bindo, Ernesto και Ettore Maserati, τη μικρή εταιρεία που δημιούργησαν στη Bologna.

 

 

Maserati batteries 004a

 

Το 1939, το εργοστάσιο της Maserati μεταφέρθηκε από τη Bologna στο Viale Ciro Menotti της Μόντενα, όπου η οικογένεια Orsi, ήδη διαχειριζόταν διάφορες εταιρείες, όπως η Ferriere της Modena, μεταφορές και ναυτιλιακές εταιρείες, ορυχεία κλπ. Το 1947, ιδρύθηκε η Società Anonima Fabbrica Candele e Accumulatori Maserati (Maserati Sparkplugs and Battery Factory), στη Via Generale Paolucci.

 

Maserati batteries 000

 

Η μικρή βιομηχανική δραστηριότητα αυξήθηκε ραγδαία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, χάρη και σε μια έντονη διαφημιστική εκστρατεία στα περιοδικά.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 η εταιρεία Maserati δεν κατασκεύαζε μόνο αυτοκίνητα αλλά και μπαταρίες, μπουζί, μοτοσικλέτες, τρίκυκλα και εργαλειομηχανές.

Η δραστηριότητα αυτή αποδείχθηκε ιδιαίτερα ωφέλιμη για την επιχείρηση κατά τη διάρκεια του πολέμου και ακόμη περισσότερο κατά την μεταπολεμική περίοδο, οπότε και οι πωλήσεις αυξήθηκαν.

Το εμπορικό σήμα και το όνομα όλων των προιόντων ήταν ίδια με αυτά της εταιρίας κατασκευής αυτοκινήτων και λίγοι, στην πραγματικότητα, γνώριζαν ότι οι δραστηριότητες ήταν ξεχωριστές, ενωμένες μόνο από το εμπορικό σήμα.

Στις αρχές της δεκαετίας του '50, η οικογένεια Orsi αποφάσισε να διαχωρίσει τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων μεταξύ των μελών της.

Ο Adolfo, ο μεγαλύτερος αδελφός, διατήρησε τη θέση του στη Maserati Automobili, ο αδελφός του Marcello, ανέλαβε τη διοίκηση της θυγατρικής Fonderie di Modena και η αδελφή τους Ida, ανέλαβε την Fabbrica Candele e Accumulatori Maserati.

 

Διαβάστηκε 2337 φορές

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων