Δευτέρα, 13 August 2018 21:02

HENSEMBERGER Accumulatori, η ιστορική φίρμα μπαταριών της Ιταλίας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(13 ψήφοι)

004 HENSEMBERGER batteries 

Το 1900, ιδρύθηκε η εταιρεία Fabbrica Di Accumulatori Elettrici Giovanni Hensemberger SpA., από τον γερμανό βιομήχανο Giovanni Hensemberger (1848 - 1914), ο οποίος είχε μετοικήσει από το 1889 στη Monza της Ιταλίας.

 

1900 HENSEMBERGER batteries

 

Ο Pino Hensemberger, γιός του Giovanni Hensemberger και της Pilgrim Ferrettini, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, άρχισε να εργάζεται στο εργοστάσιο του πατέρα του, το οποίο εκείνη την εποχή, παρήγαγε μηχανήματα για τη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

 

1910 HENSEMBERGER batteries a1

 

Από νωρίς αντιλήφθηκε την ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα, όπως ήταν οι σιδηρόδρομοι.

 

1920 HENSEMBERGER batteries

 

Μέσω της οικογενειακής του επιχείρησης, ξεκίνησε την παραγωγή μπαταριών μολύβδου-οξέος, που χρησιμοποιούνταν για τον φωτισμό βαγονιών και οχημάτων σιδηροτροχιάς.

 

1911 HENSEMBERGER batteries a

 

Στην παρούσα συγκυρία είχε την ιδέα της χρήσης συσσωρευτών έλξης στα τραμ, η οποία δοκιμάστηκε με επιτυχία στη γραμμή Μιλάνο-Monza.

 

1912 HENSEMBERGER batteries

 

Ο Pino Hensemberger, ήταν ο πρώτος στην Ιταλία, που κατασκεύασε αλκαλικούς συσσωρευτές έλξεως, γι' αυτόν τον σκοπό.

 

1913 HENSEMBERGER batteries

 

Αυτό τον οδήγησε να αναλάβει μια σύμβαση της εταιρείας Ferrovie dello Stato, λόγω της οποίας κατάφερε να αναπτύξει σημαντικά τον κύκλο εργασιών της εταιρείας.

 

1914 HENSEMBERGER batteries 002

 

Μετά τον θάνατο του πατέρα του, η ευθύνη για τη λειτουργία της εταιρείας έπεσε πάνω του και έτσι συνέχισε να εγάζεται για την περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγής.

 

1914 HENSEMBERGER batteries

 

Το 1960, η εταιρεία του Hensemberger, εξαγοράσθηκε από την αμερικάνικη ELECTRIC STORAGE BATTERY CO. (σημερινή Exide), η οποία είχε έδρα στη Φιλαδέλφια των Η.Π.Α και βρισκόταν έκτοτε υπό τον έλεγχο της.

 

1916 HENSEMBERGER batteries

 

Το 1967, στις 28 Ιουλίου και μετά την τεράστια ζήτηση συσσωρευτών για τους σιδηροδρόμους, αλλά και από άλλες εταιρείες και απλούς πολίτες, ο Pino Hensemberger κατάλαβε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επεκτείνει την εταιρεία του.

 

1933 HENSEMBERGER batteries

 

Τότε, εξαγόρασε την εταιρεία κατασκευής συσσωρευτών FAP-FABBRICA ACCUMULATORI PARTENOPE SpA, η οποία έδρευε στο Casalnuovo της Napoli.

 

1937 HENSEMBERGER batteries

 

Κατάφερε έτσι, να μειώσει τα έξοδα μεταφοράς των προιόντων της εταιρείας του, από το Βορά στο Νότο και ταυτόχρονα συνέβαλε στην εκβιομηχάνιση της νότιας Ιταλίας.

 

1919 HENSEMBERGER batteries

 

Ο Pino, που ήταν καλός ψυχολόγος και παρατηρητικός, ήξερε πώς να κάνει να τον αγαπούν όλοι οι εργάτες, οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες του, τους οποίους βοηθούσε πάντοτε όταν είχαν οικονομικές δυσκολίες.

 

1928 HENSEMBERGER batteries

 

Όλοι αυτοί, μετά τον θάνατο του, ένοιωσαν ειλικρινή λύπη και θυμούνταν πάντα, την εκτίμηση και την αγάπη που τους έδινε.

 

001 HENSEMBERGER batteries a

 

Με το θάνατο του Pino Hensemberger, χάθηκε η θετική του παρουσία στη Βιομηχανία και ταυτόχρονα η φιγούρα ενός από τους εξυπνότερους, πιό δραστήριους και πιό καλόψυχους ανθρώπους.

 

1921 HENSEMBERGER batteries

 

accumulatori hensemberger


Διαβάστηκε 2071 φορές

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων