Πέμπτη, 30 August 2018 21:14

Prest-O-Lite batteries

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(12 ψήφοι)

001 Prest o lite batteries amperorio

 

Η εταιρεία Prest-O-Lite, ιδρύθηκε το 1904, από τους Carl Fisher και James Allison στην Indianapolis των Η.Π.Α. και αρχικά ονομαζόταν Concentrated Acetelyene Company.

 

1917 Prest o lite batteries amperorio

 

Η εταιρεία, μετονομάσθηκε σε Prest-O-Lite, όταν πρώτοι κατασκεύασαν τους προβολείς αυτοκινήτων, οι οποίοι τροφοδοτούνταν από δοχεία συμπιεσμένου αερίου ακετυλενίου (ασετυλίνης).

 

1918 Prest o lite batteries amperorio 001

 

Ο Fisher κατείχε μία από τις πρώτες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στη χώρα και ο Allison ήταν και ιδρυτής της James Allison Manufacturing Company (την οποία ίδρυσε ο πατέρας του Νώε στη δεκαετία του 1880) που πωλούσε ρολόγια και στυλογράφους με την επωνυμία Allison Perfection Pen. 

 

1919 Prest o lite batteries amperorio 001

 

Οι προβολείς των αυτοκινήτων, για αρκετά χρόνια πριν από την εμφάνιση του συστήματος φωτισμού της Prest-O-Lite, ήταν απλά ηλεκτρικά φανάρια, αναποτελεσματικά και αναξιόπιστα. Έτσι η τεχνολογία της Prest-O-Lite δεν βασίσθηκε σε ηλεκτρικούς προβολείς, αλλά σε προβολείς συμπιεσμένου αερίου ακετυλενίου που άναβαν με διακόπτη σπινθηρισμού.

 

1919 Prest o lite batteries amperorio 002

 

Αυτού του τύπου οι προβολείς ήταν οι πρώτοι που παρείχαν αποτελεσματικό φωτισμό στα αυτοκίνητα. Την ιδέα, πρότεινε στους Allison και Fisher, ο επιχειρηματίας P.C. Avery ο οποίος αγόρασε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη συμπίεση του αερίου ακετυλενίου σε ένα δοχείο, το οποίο στη συνέχεια προσαρμοζόταν στα αυτοκίνητα και τροφοδοτούσε τους προβολείς μέσω σωλήνων.

 

1920 Prest o lite batteries amperorio 001

 

Το 1907, ο Avery εγκατέλειψε την εταιρεία και οι Allison και Fisher μετονόμασαν την επιχείρηση σε Prest-o-lite και καθιέρωσαν τα δοχεία ακετυλενίου στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. 

 

1920 Prest o lite batteries amperorio 003

 

Το 1912, μια έκρηξη κοντά σε ένα εργοστάσιο της Prest-o-lite στη νότια πλευρά της Indianapolis ανάγκασε την εταιρεία (μέσω ενός διατάγματος που απαγόρευσε την κατασκευή ακετυλενίου εντός των ορίων της πόλης) να μετακομίσει στα προάστια, κοντά σε ένα σημείο όπου αργότερα δημιουργήθηκε η πίστα αγώνων αυτοκινήτου Indianapolis Motor Speedway, από τους Allison και Fisher.

 

1921 Prest o lite batteries amperorio

 

Το σύστημα φωτισμού της εταιρείας Prest-o-lite, σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία και το 1917 η εταιρεία πωλήθηκε έναντι πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων στον όμιλο Union Carbide and Carbon Corporation που αποτελείτο από τις εταιρείες National Carbon Company Inc., Union Carbide Company, Electro Metallurgical Company και Linde Air Products Company.

 

1922 Prest o lite batteries amperorio

 

Το 1916, κατασκευάσθηκαν οι πρώτες μπαταρίες αυτοκινήτων και οι φορτιστές μπαταριών με το σήμα Prest-o-lite.

 

1923 Prest o lite batteries amperorio

 

Οι Allison και Fisher εγκατέλειψαν την εταιρεία μόλις δημιουργήθηκε η νέα εταιρεία και απασχολήθηκαν με το νέο επιχειρηματικό τους εγχείρημα, την πίστα αγώνων του Indianapolis Motor Speedway.

 

001 Prest o lite b

 

Το 1927, η εταιρεία Electric Autolite εξαγόρασε την Prest-O-Lite Battery Co. από την Union Carbide and Carbon Corporation, για να διευρύνει την γκάμα των προιόντων της που ήδη περιλάμβανε μίζες, δυναμό, συστήματα ανάφλεξης, προϊόντα καλωδίων και μπουζί.

 

1924 Prest o lite batteries amperorio 002

 

Μέχρι το 1960, η Prest-o-lite διέθετε 14 εργοστάσια ανά τον κόσμο, από τα οποία τα 8 βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

1930 Prest o lite service station

 

Σήμερα, η εταιρεία που ξεκίνησε στην Indianapolis από μια ιδέα για προβολείς αυτοκινήτων, ονομάζεται Prestolite, Inc., εδρεύει στο Plymouth του Μίτσιγκαν και κατασκευάζει δυναμό, μίζες και ηλεκτρικό εξοπλισμό αυτοκινήτων.

 

1937 Prest o lite batteries amperorio 001

 

 

1949 Prest o lite batteries amperorio 002

 

 

 

Διαβάστηκε 1584 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Scaini Accumulatori Exide, excellent oxide »

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων