Τετάρτη, 05 September 2018 20:59

Exide, excellent oxide

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

001 Exide History 002

 

Η ιστορία της Exide Technologies αποδεικνύει τη θέση της στην παγκόσμια βιομηχανία, με την τεράστια συμβολή της στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και ανατανακλά το καινοτομικό πνεύμα της εταιρείας.

 

002 Exide Batteries

 

Το 1888, ιδρύθηκε η εταιρεία Electric Storage Battery, πρόγονος της Exide, από τον W.W. Gibbs, ο οποίος αγόρασε τις ιδέες και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του εφευρέτη Clement Payen για να καταστήσει την μπαταρία αποθήκευσης μολύβδου-οξέος, εμπορικό προϊόν.

 

1910 Exide Batteries 002

002 Exide Batteries

 

Αρχικά ο Gibbs, στόχευε τις εταιρείες ηλεκτρισμού και φωτισμού, ώστε αυτές να χρησιμοποιούν τις μπαταρίες για να παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια στους πελάτες τους.

 

1911 Exide Batteries 002

 

Ο πρώτος σημαντικός πελάτης, ήταν η εταιρεία κατασκευής σκαφών Electric Launch Company, επίσης γνωστή ως Elco.

 

1911 1913 Exide Batteries

 

To 1891στις 12 Δεκεμβρίου, η Electric Storage Battery (ESB), σε συνεργασία με τις εταιρείες United Gas Improvement Company και John A. E. Hickson, ίδρυσαν την εταιρεία Syndicate Storage Chloride (αργότερα γνωστή ως Chloride Storage Battery Company).

 

1913 Chloride Acuumulator Electric Lighting Plant

 

H Chloride, συγκροτήθηκε με σκοπό να επεκταθεί εκτός των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας διπλώματα ευρεσιτεχνίας και "εφαρμογές" που της είχαν εκχωρηθεί από τις μητρικές εταιρείες.

 

1918 Electric Storage Battery Company

 

Το 1900, η ​​Electric Storage Battery Company, ανέπτυξε μια ελαφρύτερη μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας για τα ηλεκτρικά taxi. Αυτή η μπαταρία ήταν η πρώτη που έφερε το όνομα Exide, ακρωνύμιο του "Excellent Oxide".

 

1919 Exide Batteries 001

 

Το 1902, η Electric Storage Battery Co. σχημάτισε την εταιρεία Willard Storage Battery Co.

 

1930 Willard batteries amperorio

 

Μέχρι το 1950, οι μπαταρίες αυτοκινήτων Willard είχαν κερδίσει ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς ακόμη και απέναντι στα ομόσταβλα προιόντα με την επωνυμία Exide.

 

1920 Exide Batteries 003

 

Το 1911, ο Charles F. Kettering ανέθεσε στην εταιρεία Electric Storage Battery Co., την κατασκευή μιας μπαταρίας κατάλληλης για την τροφοδοσία της νέας ηλεκτρικής μίζας του μοντέλου της Cadillac, που θα παρουσιαζόταν το 1912. Αυτή η Cadillac ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε παγκοσμίως και διέθετε ηλεκτρική μίζα εκκίνησης του κινητήρα.

 

1922 Exide Batteries

 

Το έργο αυτό απέδωσε την πρώτη μπαταρία αυτοκινήτου σύγχρονου τύπου και μέσα σε 5 χρόνια, δημιουργήθηκε ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς ανταλλακτικών για τις aftermarket μάρκες μπαταριών εκκίνησης αυτοκινήτων, όπως αποδεικνύεται από τις διαφημίσεις στις εφημερίδες της αυτοκινητοβιομηχανίας της εποχής.

 

1927 Exide Batteries amperorio

 

Το 1913, το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α., ξεκίνησε πειράματα χρησιμοποιώντας μπαταρίες Exide για να εκκινεί τις μηχανές των υδροπλάνων του. Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήλθαν στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μπαταρίες Exide χρησιμοποιήθηκαν για τη λειτουργία ραδιοπομπών αεροσκαφών και ραδιοφωνικών σταθμών ισχύος.

 

1933 Exide Batteries

 

Το 1934, η εταιρία Electric Storage Battery, παρουσίασε ως εμπορικό σήμα το Exide Ironclad και το 1935 το κατοχύρωσε διεθνώς.

 

1934 1935 Exide Batteries

 

Το 1938, η εταιρία Electric Storage Battery απέκτησε την εταιρία Giant Storage Battery και επεκτάθηκε σε φορτιστές και συσκευές ελέγχου μπαταριών.

 

1938 1939 Exide Batteries

 

Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, η Electric Storage Battery Company ήταν ένας σημαντικός προμηθευτής μπαταριών για τα υποβρύχια του Ναυτικού των ΗΠΑ.

 

1939 Exide Batteries 001

 

Ηταν επίσης και ο πρωταρχικός κατασκευαστής-εργολάβος των μπαταριών που χρησιμοποιούνταν στις τορπίλες Mark 18.

 

1942 Exide Batteries amperorio 002

1946 Exide Batteries amperorio 

Το 1954, οι δραστηριότητες μπαταρίας μολύβδου-οξέος της εταιρείας χωρίστηκαν σε δύο ξεχωριστά τμήματα, αυτό της αυτοκινητοβιομηχανίας και ένα άλλο εξειδικευμένο στη βιομηχανία, ώστε η εταιρεία να είναι σε θέση να εξυπηρετεί επαρκώς αυτές τις διαφορετικές αγορές.

 

1949 Exide Batteries amperorio 007

 

Το 1957, η Exide εισήλθε στη βιομηχανία μπαταριών ξηρών στοιχείων, όταν απέκτησε την Ray-O-Vac Company, τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό μπαταριών ξηρών στοιχείων στις ΗΠΑ. Με την εξαγορά και της Wisconsin Battery Company, η Exide ξεκίνησε να παράγει μπαταρίες μοτοσικλετών. Η NASA επίσης, χρησιμοποίησε μπαταρίες νικελίου-ψευδαργύρου Exide με ηλιακή φόρτιση, σε όλες τις αποστολές του Apollo.

 

1950 1951 Exide Batteries amperorio

 

Το 1972, μετά την εξαγορά της εταιρείας Edison Storage Battery Company, κατασκευάσθηκαν οι πρώτες μπαταρίες νικελίου-σιδήρου με το εμπορικό σήμα "Exide", των οποίων η αρχική ανάπτηξη και σχεδιασμός ανήκαν απο το 1901 στον Thomas Edison. Η παραγωγή αυτού του τύπου μπαταρίας σταμάτησε στη συνέχεια το 1975.

 

 

 

Το 1987, η Exide εξαγόρασε τη General Battery Corporation και μετέφερε την έδρα της εταιρείας στο Reading της Πενσυλβανίας.

Το 1993, η Exide έγινε κρατική εταιρεία και το 1996, εξαγόρασε τη γαλλοιταλική εταιρεία μπαταριών CEAC. Με την εξαγορά αυτή απέκτησε επίσης τα δικαιώματα στα γερμανικά εμπορικά σήματα Sonnenschein και dryfit. Η εταιρία Accumulatorenfabrik Sonnenschein, είχε κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τα στοιχεία μολύβδου-οξέος που ρυθμίζονταν με βαλβίδες το 1957.

1960 1961 Exide Batteries amperorio

 

Το 1935, η εταιρεία κατωχύρωσε το εμπορικό σήμα Exide Ironclad.

 

1967 Exide Batteries amperorio 001

 

Το 1997, παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά η μπαταρία Exide NASCAR Select Battery, η οποία έγινε η επίσημη μπαταρία των αυτοκινήτων που αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα NASCAR. Η μπαταρία Exide NASCAR Select, σχεδιάσθηκε ειδικά για να ξεκινάει μηχανές υψηλής συμπίεσης που απαιτούσαν σχεδόν διπλάσια από την ισχύ εκκίνησης ενός τυπικού αυτοκινήτου. Το 2000, η ​​μπαταρία αυτή μετονομάστηκε σε Exide Select.

Το 1998, παραιτήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Exide, Arthur M. Hawkins και στη θέση του διορίσθηκε ο Robert A. Lutz, πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Chrysler Corporation, ο οποίος αφού αναδιοργάνωσε τη διάρθρωση της παγκόσμιας διοίκησης ως Global Business Units, πώλησε όλες τις θυγατρικές των οποίων το αντικείμενο δεν ήταν η μπαταρία, για να επιτρέψει στην εταιρεία να επικεντρωθεί στην κύρια δραστηριότητά της.

Το 2000, η ​​Exide εξαγόρασε την εταιρεία GNB Technologies, προμηθευτή μπαταριών αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής.

Το 2002, η Exide κατέθεσε πτώχευση μετά την συσσώρευση χρέους ύψους 2,5 δισ. $, αποτέλεσμα των πρόσφατων εξαγορών της.

Το 2004, τον Απρίλιο, ένας δικαστής ενέκρινε το σχέδιο της εταιρείας να εξαλείψει τα χρέη της, αφού πρώτα κουρεύθηκαν στο ποσόν των 1,3 δισ. $ και καταθέτοντας το μέχρι το τέλος του μήνα να βγεί απο το καθεστώς πτώχευσης.

Το 2013, τον Απρίλιο, η Exide έκλεισε το εργοστάσιο της στο Vernon της Καλιφόρνιας (Κομητεία του Λος Άντζελες) και τον Ιούνιο κατέθεσε και πάλι αίτηση για πτώχευση και πάλι στόχο τη μείωση του χρέους και την εφαρμογή ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης για να ανταγωνισθεί καλύτερα στην αγορά (Exide Technologies, υπόθεση αριθ. 13-11482, δικαστήριο πτώχευσης των ΗΠΑ, District of Delaware).

Το 2015, τον Απρίλιο, κουρεύθηκε ξανά το χρέος της εταιρείας κατά περίπου 600 εκατομμύρια $ και βγήκε απο το καθεστώς πτώχευσης. Στις 20 Μαΐου του ιδίου έτους, η Εxide ανακοίνωσε τον διορισμό του Victor M. (Vic) Koelsch, πρώην Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Michelin North America, ως Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.

Το 2017, στις 25 Οκτωβρίου, η Exide Technologies παρουσίασε στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι, τη νέα της state of the art γραμμή παραγωγής πλακών, η οποία κόστισε 35,000,000 $.

Το 2018, στις 15 Ιουνίου, η Exide γιόρτασε τα 130 χρόνια της παγκόσμιας εξάπλωσης της.

Σήμερα η Exide Technologies, διαθέτει γραφεία σε περίπου 80 χώρες και εργοστάσια παραγωγής μπαταριών και ανακύκλωσης, σε ολόκληρη την Αμερική και την Ευρώπη. Το Ευρωπαϊκό Κεντρικό Γραφείο της Exide βρίσκεται στη Gennevilliers της Γαλλίας και το παγκόσμιο αρχηγείο της στο Milton της Georgia.

 

 

Διαβάστηκε 1330 φορές

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων