Πέμπτη, 14 May 2020 20:10

Η ιστορία των Concept Cars.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

1956 Oldsmobile Golden Rocket

 

Τα πρωτότυπα αυτοκίνητα (prototypes) ή αυτοκίνητα επίδειξης (concept cars) ή ονειρικά αυτοκίνητα (dream cars) κατασκευάζονται με σκοπό να παρουσιασθεί, ένα νέο στυλ σχεδιασμού, μία καινοτομία ή ακόμη και μία νέα τεχνολογία.

Ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, αποτελεί μια μηχανή ονείρου, η οποία μας δείχνει τι είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Συνήθως τα πρωτότυπα δεν μπαίνουν στην παραγωγή άμεσα, καθώς θα έπρεπε να υποστούν πολλές αλλαγές πριν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός τους, ώστε να γίνουν πρακτικά, ασφαλή και συμβατά με τους κανονισμούς και τη νομοθεσία του κάθε κράτους.

 

1939 Buick Y Job amperorio

 

Ο πρώτος που παρουσίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο και κατά συνέπεια δημιούργησε τον θεσμό των concept cars, ήταν ο σχεδιαστής της General Motors, Harley Earl, όταν το 1939, το τμήμα Styling της General Motors, με επικεφαλής τον Earl, σχεδίασε και δημιούργησε το 2θυρο cabriolet Buick Y-Job, το πρώτο πρωτότυπο αυτοκίνητο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με σασί δανεισμένο από το μοντέλο Buick Super, ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από έναν κατασκευαστή μαζικής παραγωγής, με μοναδικό σκοπό την σφυγομέτρηση της αντίδρασης του κοινού στις νέες ιδέες σχεδιασμού.

 

1939 Buick Y Job concept car amperorio 002

 

Το μήκους 5300 mm Buick Y-job, διέθετε ηλεκτρικά παράθυρα, προβολείς με ηλεκτρικά ανοιγόμενα καλύματα, προφυλακτήρες που κάλυπταν και τα πλαϊνά, οροφή που έκλεινε και κρυβόταν πίσω από τα καθίσματα, υδραυλικά υποβοηθούμενα φρένα (σύστημα Tiptoe), αεροδυναμικό αμάξωμα  και φορούσε τον οκτακύλινδρο straight 8 Dynaflash κινητήρα, 5,2 λίτρων της Buick, ισχύος 140 ίππων στις 3000 σ.α.λ..
Αφού εμφανίστηκε στο κοινό, η Y-job έγινε το καθημερινό αυτοκίνητο του Earl.

 

1941 Chrysler Thunderbolt amperorio b

 

Το 1941, ο ελληνοαμερικανός σχεδιαστής Alex Tremulis, ο δημιουργός του θρυλικού Tucker 48, ο οποίος τότε εργαζόταν για την Chrysler, παρουσίασε το πρωτότυπο μοντέλο Thunderbolt, το οποίο διέθετε το σασί του Chrysler Crown Imperial, αεροδυναμικό αλουμινένιο αμάξωμα με καλυμμένους τροχούς, πόρτες χωρίς εξωτερικές λαβές που άνοιγαν με το πάτημα ενός κουμπιού, παράθυρα που ανοιγόκλειναν με υδραυλική ισχύ, καλυμμένους προβολείς και ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή. Το σχήμα του Thunderbolt, επηρέασε όλους τους μεταπολεμικούς σχεδιαστές αυτοκινήτων.

1951 General Motors LeSabre concept car amperorio 001

 

Το 1951, ο Harley Earl, παρουσίασε το πρωτότυπο Le Sabre της General Motors, το οποίο διέθετε αλουμινένιο αμάξωμα, πίνακα οργάνων που θύμιζε αεροσκάφος και περιλάμβανε ταχύμετρο, πυξίδα και υψόμετρο, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικό κλείδωμα στις πόρτες και ηλεκτρική οροφή που έκλεινε αυτόματα όταν έβρεχε. Tο πρωτότυπο Le Sabre, δανείσθηκε από τον Harley Earl, στον στρατηγό Eisenhower, για να το χρησιμοποιεί ως προσωπικό του αυτοκίνητο, όταν αυτός ανέλαβε την διοίκηση του ΝΑΤΟ στο Παρίσι.

 

1951 General Motors LeSabre concept car amperorio 002

 

Ο Harley Earl, έκανε μεγάλες προσπάθειες για να διαδώσει τον θεσμό των concept cars και αυτό κατέστη δυνατόν, μέσω των παρουσιάσεων Motorama, τις οποίες διοργάνωνε η General Motors, κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1950.

   

1953 Cadillac Le Mans concept amperorio

 

Το 1953, ξεκίνησε την σταδιοδρομία της και η Chevrolet Corvette, μέσα από τα σχέδια ενός concept car του Harley Earl, με την ονομασία project opel.

 

1953 Chevrolet Corvette Prototype amperorio

 

Όταν έδειξε τα σχέδια στους ανθρώπους της General Motors, ενθουσιάσθηκαν με την ιδέα και μετά από λίγους μήνες, η πρώτη έκδοση της Chevrolet Corvette, έμπαινε στην παραγωγή. Το πρωτότυπο της Corvette, παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά το 1953, στην έκθεση Motorama της Νέας Υόρκης. 

 

1954 Corvette Detachable Hardtop Prototype amperorio

 

Από όλα τα πρωτότυπα αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν ποτέ στο κοινό, ένα από τα ομορφότερα ήταν το  Desoto Adventurer II Coupe του 1954, το οποίο χτίστηκε πάνω στο σασί του Chrysler Imperial με αμάξωμα μήκους 5441 mm, σχεδιασμένο και χειροποίητα κατασκευασμένο από την Ghia.

 

1954 De Soto Adventurer II amperorio

 

Ο κινητήρας των 4524 c.c, με διπλό καρμπυρατέρ Carter BBD, απέδιδε ισχύ 170 ίππων στις 4400 σ.α.λ και ροπή 36 kgm στις 2000 σ.α.λ. Η ισχύς μεταφερόταν στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 2 σχέσεων. Το Desoto Adventurer II Coupe, ψηφίστηκε ως ένα από τα 10 κορυφαία πρωτότυπα αυτοκίνητα που κατασκευάσθηκαν ποτέ. Αυτό το πρωτότυπο πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2012, αντί του ποσού των 1.430.000 $ !!!

 

1954 Mercury Monterey XM 800 amperorio 001

 

Την δεκαετία του '50, η Αμερική ήταν η ηγέτιδα δύναμη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ οι ευρωπαίοι απλώς έφτιαχναν μερικούς καλούς κινητήρες και προετοιμάζονταν για τη δεκαετία του '60 κάνοντας την έναρξη της δικής τους εποχής το 1959 με το Mini Cooper.

 

1954 Oldsmobile F 88 Concept amperorio

 

Όμως την δεκαετία του '50 οι ευρωπαίοι, δεν μπορούσαν καν να πλησιάσουν τους αμερικανούς, ούτε σε δυνατότητα παραγωγής και πολύ περισσότερο ούτε στην ασύλληπτη πληθώρα εξαιρετικα σχεδιασμένων νέων μοντέλων και καινοτόμων πρωτότυπων.

 

1955 Chevrolet Biscayne XP 37

 

Αυτό συνέβη γιατί μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η αμερικάνικη οικονομία ανέκαμψε πολύ ταχύτερα από αυτήν της Ευρώπης και η αυτοκινητοβιομηχανία της δεν δυσκολεύτηκε να συνεχίσει δυναμικά. Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία, δεν είχε το χρόνο να ασχοληθεί με μικρές, περίεργες και φτωχές αγορές του εξωτερικού, αφού η εσωτερική αγορά των Η.Π.Α υπεραρκούσε, φθάνοντας σε πωλήσεις τα 5,000,000 αυτοκίνητα ετησίως.

 

1955 Lincoln Indianapolis Concept amperorio 

Παρατηρώντας τα αμερικάνικα μοντέλα που κατασκευάζονταν την δεκαετία του '50 και ειδικότερα τα πρωτότυπα, θα νομίζει κάποιος ότι οι αμερικανοί προχώρησαν πέρα απο την συμβατική ιδέα του αυτοκινήτου. Αυτή ήταν η δεκαετία των jetliners και της υπερηχητικής πτήσης του Sputnik και της έναρξης του διαστημικού ανταγωνισμού.

 

1956 Corvette Impala XP 101 Concept Car amperorio

 

Οι Αμερικανοί δεν ήθελαν απλώς γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά αυτοκίνητα που έμοιαζαν να πετούν. Όλο και περισσότερα μοντέλα εμφανίζονταν με Tailfins, δηλαδή τις απολήξεις των πίσω φτερών σε σχήμα πτερυγίων, που πρωτοσχεδίασε ο Harley Earl και έκαναν τα αυτοκίνητα να μοιάζουν με πυραύλους.

 

 

1956 Buick Centurion amperorio 001

 

Από το 1953 και μετά, οι αμερικανοί, δημιούργησαν μερικά από τα πιο τρελά πρωτότυπα οχήματα που φτιάχθηκαν ποτέ. Παρουσιάσθηκαν πρωτότυπα μοντέλα, με καμπύλες οροφές από πλεξιγκλάς, αμαξώματα σε σχήμα ατράκτου αεροσκάφους και στροβιλοκινητήρες. Αυτό που οδηγούσε τις πωλήσεις, ήταν αυτό που στην General Motors αποκαλούσαν "προκληση των ματιών". Εκατοντάδες καλλιτέχνες εργάζονταν στα τμήματα σχεδιασμού της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας και κάθε κατασκευαστής είχε το δικό του αντίστοιχο τμήμα styling.

 

1957 Chevrolet Corvette SS XP 64 amperorio

 

Το πρωτότυπο της General Motors, Double Bubble Firebird III, που παρουσιάσθηκε το 1958, διέθετε 2 κινητήρες. Έναν κινητήρα βενζίνης 10 ίππων για την λειτουργία των αξεσσουάρ και έναν στροβιλοκινητήρα (τουρμπίνα) Whirlfire για την κίνηση του.

 

1958 General Motors Firebird III amperorio

 

Ο οδηγός και ο συνοδηγός του πρωτότυπου Firebird III, κάθονταν σε ξεχωριστούς θαλάμους με οροφές από πλεξιγκλάς που θύμιζαν μαχητικό αεροπλάνο, ενώ το αεροδυναμικό του αμάξωμα-άτρακτος δέθετε σε κάθε πλευρά 3 πτερύγια και ένα κεντρικό ουριαίο πτερύγιο, όπως στα αεροσκάφη. Επίσης, διέθετε το σύστημα Unicontrol, το οποίο έδινε στο αυτοκίνητο την δυνατότητα να οδηγηθεί τόσο από τον οδηγό όσο και από τον συνοδηγό.

 

1958 General Motors Firebird III amperorio 002

 

Το 1958, ο πρωτοπόρος σχεδιαστής Bill Mitchell, ο οποίος μόλις είχε διαδεχθεί τον Harley Earl, ως επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού και Styling της Generla Motors, σχεδίασε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο με την ονομασία XP 700.

 

1958 XP700 Corvette Concept

 

Από το dream car XP 700, επηρεάσθηκε ο σχεδιασμός των Corvette του 1961 και του 1962, όπως οι διπλοί προβολείς, το καμπύλο σχήμα των φτερών, η επένδυση rocker panel και ο νέος σχεδιασμός του πίσω μέρους σε στυλ Sting Ray. Όλα προήλθαν από αυτό το dream car, αποδυκνείοντας έτσι ότι μερικές φορές τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

 

1959 Cadillac Eldorado amperorio

 

Τα περισσότερα concept cars (πρωτότυπα) ή όπως αναφέρονταν συχνότερα dream cars (ονειρικά), παρουσίαζαν κάποια νέα τεχνολογία ή καινοτομία στο σχεδιασμό, αλλά το ερώτημα είναι, αν οι μηχανικοί της GM, της Ford και της Chrysler, πίστευαν ειλικρινά ότι θα μπορούσαν να φέρουν μερικά από αυτά στην παραγωγή ή απλώς είχαν σχεδιαστεί καθαρά για να ευχαριστήσουν οπτικά το κοινό των εκθέσεων.

 

1960 plymouth xnr amperorio 001

 

Το 1960, η Plymouth παρουσίασε το πρωτότυπο XNR, ένα  αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε από τις Chrysler και Plymouth, με αμάξωμα σχεδιασμένο από τον θρυλικό Virgil Exner, ως sport roadster για να ανταγωνιστεί με το Ford Falcon και την Chevrolet Corvette. Το αυτοκίνητο, διέθετε 6κύλινδρο εν σειρά κινητήρα, ισχύος 250 ίππων στις 9000 σ.α.λ. και έφθανε την τελική ταχύτητα των 240 χλμ/ώρα.

 

1961 Ford Thunderflite concept car amperorio

 

Από τότε έως και σήμερα, τα πρωτότυπα, έχουν επιδείξει καινοτόμες μοναδικές διατάξεις, όπως πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, 3 ή 5 ή περισσότερους τροχούς ή ειδικές ικανότητες και εξοπλισμό, που κατόπιν υιοθετήθηκαν από τα μοντέλα παραγωγής.

 

1962 Ford Cougar 406 Concept amperorio

 

Μερικές φορές, λόγω των συχνά μη πρακτικών στοιχείων και χαρακτηριστικών τους, πολλά πρωτότυπα αυτοκίνητα δεν διαθέτουν μοντέλα σε κλίμακα ή ακόμη και σχέδια υλοποίησης τους στον υπολογιστή. Οι συμβατικότερες ιδέες, μπορούν να αναπτυχθούν σε πλήρως κινούμενα (λειτουργικά) οχήματα με σύστημα μετάδοσης κίνησης και αξεσουάρ. Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των πρωτότυπων αυτοκινήτων είναι λειτουργικά, καθώς μερικά από αυτά δεν μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια σε ταχύτητες άνω των 16 χλμ/ώρα.

 

1962 Ford Mustang I Prototype amperorio

 

Τα μη λειτουργικά  πρωτότυπα (mock-up) είναι συνήθως κατασκευασμένα από κερί, πηλό, μέταλλο, υαλοβάμβακα, πλαστικό ή συνδυασμό αυτών.Η κατάσταση των περισσότερων πρωτότυπων αυτοκινήτων βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο στάδιο, μεταξύ πραγματοποιήσιμου και μη και δεν αντιπροσωπεύει το τελικό προϊόν.

 

1963 Ford Cougar II Vignale Concept

 

Εάν το πρωτότυπο πρόκειται να οδηγηθεί, το σύστημα μετάδοσης κίνησης συχνά δανείζεται από ένα όχημα παραγωγής της ίδιας εταιρείας. Σε περίπτωση νέας υλοποίησης, μπορεί να έχει ελαττώματα και ατέλειες στο σχεδιασμό του.

 

1963 Chevrolet X Stiletto concept car amperorio

 

Αφού τελειώσει η ωφέλιμη ζωή ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου, συνήθως καταστρέφεται, με ελάχιστα από αυτά να καταφέρνουν να επιβιώσουν, είτε ως εκθέματα στο μουσείο μιας εταιρείας είτε κρυμμένα σε αποθήκες ή σε ιδιωτικές συλλογές.

 

1969 Buick Century Cruiser amperorio

 

 

 

 

Διαβάστηκε 500 φορές

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων