Παρασκευή, 22 June 2018 20:19

THOR ET-ONE, ηλεκτρικό φορτηγό.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Thor ET One 001

 

Η αμερικάνικη εταιρεία Thor Trucks, που εδρεύει στο Λος Άντζελες, παρουσίασε το ηλεκτρικό της φορτηγό που ονομάζεται ET-One, κατηγορίας Class 8 και με ικανότητα μεταφοράς οφέλιμου φορτίου, βάρους 36 τόνων.

Μια πλήρης επαναφόρτιση των μπαταριών από το 0 έως την πλήρη φόρτιση διαρκεί 90 λεπτά και η Thor σχεδιάζει να προσφέρει δομοστοιχειωτά (modular) πακέτα μπαταριών, με χωρητικότητα έως και 1 MWh, για να υποστηρίξει αυτονομίες που θα φθάνουν τα 480 χιλιόμετρα.

 

Thor ET One 003

  

Το Thor ET-One έρχεται με ένα πλαίσιο Navistar και χρησιμοποιεί άξονες βαρέως τύπου Dana και μηχανοκίνητο κινητήρα από την TM4 Inc., θυγατρική της δημόσιας επιχείρησης Hydro-Québec που ιδρύθηκε το 1998. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη κινητήρων ηλεκτρικών οχημάτων και συναφούς ισχύος συστημάτων.
Οι επιλογές της ισχύος του κινητήρα, κυμαίνονται από 300 έως 700 ίππους, η τελική του ταχύτητα θα φθάνει τα 110 χλμ/ώρα και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η τιμή πώλησης του ET-One, θα κυμαίνεται από 150,000
$ έως 250.000 $, ανάλογα με τη διαμόρφωση του οχήματος.

 

Thor ET One 002

 

Η Thor, χρησιμοποιεί σήμερα ένα κυλινδρικό στοιχείο ιόντων λιθίου για κορυφαία πυκνότητα ενέργειας. Η εταιρεία, λέει ότι προσβλέπει σε νέες τεχνολογίες μπαταριών που έχουν τη δυνατότητα να επιτρέπουν ταχεία φόρτιση ή μεγαλύτερη αυτονομία και είναι έτοιμη να προσαρμοστεί σε αυτές τις νέες τεχνολογίες καθώς είναι εμπορικά βιώσιμες.

Διαβάστηκε 676 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: NIKOLA ONE Το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό »

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων