Τετάρτη, 16 September 2020 19:06

DAYTONA F5

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Daytona F5 amperorio 001

 

To Daytona F5, είναι ένα ηλεκτρικό scooter, το οποίο έχει σχεδιαστεί να καλύψει τη ζήτηση για scooters με τροχούς μεγάλης διαμέτρου, μειώνοντας σημαντικά το κόστος συντήρησης και τις επισκέψεις στα συνεργεία.

Ενώ τα περισσότερα ηλεκτρικά scooters της αγοράς διαθέτουν μικρούς τροχούς με τον κινητήρα να αποτελεί μέρος της ζάντας, οδηγώντας συχνά σε καταπόνηση του μοτέρ από τις ανωμαλίες του δρόμου, το F5 έχει τον κινητήρα των 3.000 Watt τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά του ψαλιδιού του οπίσθιου τροχού.

Ο ηλεκτροκινητήρας των 3000W, μέγιστης ισχύος 4,9 ίππων και ροπής 42,5 Nm, παρέχει τη δυνατότητα ανάβασης από 0 km/h και με πλήρες φορτίο, σε ανηφόρα με κλίση 15% ενώ η κατανάλωση ρεύματος (βάσει έγκρισης τύπου), φτάνει τις 3,8 kWh / 100 km. Αυτό αντιστοιχεί σε κόστος 0,39 €/100km ή 0,61 €/100km στη νυχτερινή ή ημερήσια χρέωση ρεύματος αντίστοιχα (βάσει του τιμολογίου Δ.Ε.Η. 27/06/2020).

Η τελική ταχύτητα του F5, φτάνει τα 75 χ.λ.μ/ώρα, ενώ επιταχύνει ακαριαία. Επιπλέον, χάριν του συστήματος μετάδοσης που διαθέτει, απαιτείται λιγότερη ενέργεια κατά την εκκίνηση του οχήματος και κατά συνέπεια μικρότερη καταπόνηση της συστοιχείας των δύο μπαταριών λιθίου που το τροφοδοτούν.

 

Daytona F5 amperorio 002

 

Το F5 είναι εξοπλισμένο με 2 μπαταρίες λιθίου 72 Volt, διάρκειας ζωής 1100 κύκλων, χωρητικότητας 21Ah η κάθε μία (42 Ah συνολικά) και βάρους 22 κιλών (11 κιλά Χ 2), οι οποίες του παρέχουν αυτονομία 87 χιλιομέτρων.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 2 μπαταρίες, η έξυπνη διάταξη τους αφήνει αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα. Ο φορτιστής 10Α του F5, μπορεί να φορτίσει πλήρως τη μια μπαταρία 21Ah σε μόλις 2,5 ώρες και σε περίπου 5 ώρες και τις δύο.

Η έλλειψη παροχής ρεύματος στην περιοχή όπου σταθμεύετε δεν πρόκειται να σας δημιουργήσει θέμα, αφού οι μπαταρίες είναι αποσπώμενες για την ευκολότερη φόρτισή τους.

Oι μπαταρίες έχουν 6 συστήματα ασφαλούς λειτουργίας, τα οποία διασφαλίζουν την μακροζωία τους και την αξιοπιστία τους (υπερφόρτισης, αποφόρτισης, υπερέντασης, βραχυκυκλώματος, σύστημα ισοσταθμισμένης κατανάλωσης και θερμική προστασία).

Το F5 προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης με επίπεδο πάτωμα και ευρύχωρη διπλή σέλα με αρκετό χώρο για αναβάτη και συνεπιβάτη. Η ελαφρώς υπερυψωμένη σέλα του συνεπιβάτη προσφέρει καλύτερη οπτική της κυκλοφορίας και περισσότερη άνεση στις μετακινήσεις.

Οι μεγάλοι τροχοί (16” μπροστά και 14” πίσω), συμβάλουν στη σταθερότητα του F5 κατά την οδήγηση και την απορρόφηση των ατελειών στους δρόμους. Εκτός από τους μεγάλους τροχούς, το F5 είναι εξοπλισμένο με τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και πίσω και διπλά ενισχυμένα αμορτισέρ, ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου.

Το F5 διαθέτει επίσης επιλογή λειτουργίας όπισθεν (Reverse mode), όπου με τη βοήθεια ενός κουμπιού, τίθεται σε λειτουργία η όπισθεν και ο αναβάτης μπορεί εύκολα να πραγματοποιήσει επιτόπιους ελιγμούς χωρίς να χρειαστεί να σπρώξει το scooter προς τα πίσω. Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας όπισθεν ανάβουν παράλληλα και τα φώτα “ALARM” για την ειδοποίηση των υπόλοιπων οχημάτων στο δρόμο.

Στον standard εξοπλισμό του F5 περιλαμβάνονται το κεντρικό και πλαϊνό σταντ, επιτρέποντας τη γρήγορη και αβίαστη στήριξη του scooter, οθόνη LCD με αναλογικό ταχύμετρο, χειρολαβές με ενσωματωμένη σχάρα για τοποθέτηση βαλίτσας ενώ στο πίσω τμήμα, ο φωτισμός είναι τεχνολογίας LED, σε φανάρι και φλας.
Ασφάλεια

Το F5 παρέχει υψηλά επίπεδα ασφάλειας κατά την πέδηση, με εμπρός και πίσω μεγάλα δισκόφρενα διαμέτρου 210mm και 190mm αντίστοιχα, με το εμπρός φρένο να είναι εξοπλισμένο με δαγκάνα διπλού εμβόλου και σωληνάκια υψηλής πίεσης CBS για καλύτερη αίσθηση και απόδοση.

Τιμή: 2990 €

Διαβάστηκε 286 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « DONGMA Horizon S Velocifero MAD 2000W 60V »

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων