Τρίτη, 21 November 2017 20:22

Lucid Air

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Lucid 001

Τον Δεκέμβριο του 2016, η εταιρεία Lucid με έδρα στο Menlo Park της California, παρουσίασε το ηλεκτρικό sedan πολυτελείας Air, που αρχικά εξελίχθηκε με την ονομασία Atieva Atvus.

Διέθετε δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ 1000 ίππων (600 ίππους πίσω και 400 ίππους μπροστά). Ένα πρωτότυπο του ηλεκτρικού τετράθυρου Air της Lucid, ξεπέρασε την ταχύτητα των 350 χλμ/ώρα κατά τη διάρκεια δοκιμής στην οβάλ πίστα του Κέντρου Έρευνας Μεταφορών του Οχάιο. Και να φανταστεί κάποιος ότι το πρωτότυπο ήταν περιορισμένο από το λογισμικό στα 350 χλμ/ώρα, οπότε είναι δυνατό να φτάσει ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες.

Lucid 002

Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την κατασκευή πολυτελών sedan που θα μπορούν να αναπτύσουν ταχύτητες άνω των 300 χλμ/ώρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία δοκιμάζει τα πρωτότυπα της σε τέτοιες υψηλές ταχύτητες. Ετσι οι μηχανικοί της θα αξιολογήσουν τις συμπεριφορές του αυτοκινήτου σε υψηλής ταχύτητες, συμπεριλαμβανομένης της σταθερότητας του οχήματος και της θερμικής διαχείρισης του κινητήρα και θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που συλλέχτηκαν για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, οι οποίες θα δοκιμαστούν αργότερα σε ακόμα υψηλότερες ταχύτητες.

Lucid 003

Το Lucid Air που θα βγεί στην παραγωγή θα προσφέρει ανώτερη άνεση, καλύτερη διεπαφή χρήστη και καλύτερη απόδοση από τα σημερινά αυτοκίνητα πολυτελείας. Θα διαθέτει ενεργητική ανάρτηση ελεγχόμενη από μικροεπεξεργαστή, δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 400 ίππων που θα κινεί τους πίσω τροχούς των 19 ιντσών (προαιρετικά 21 ιντσών) η και τους τέσσερεις τροχούς στην ακριβότερη έκδοση (Launch Edition) και θα έχει αυτονομία από 400 έως 650 χιλιόμετρα.

lucid 005

 

Το ευρύχωρο και πολυτελές εσωτερικό τουμε τις δερμάτινες επενδύσεις, υποδέχεται άνετα 4 επιβάτες, διαθέτει ένα high tech κόκπιτ, είναι εξοπλισμένο με σύστημα λήψης φωνητικών εντολών από τους επιβάτες, ηχητικό σύστημα 29 ηχείων, ηλεκτρονικό σύστημα εξουδετέρωσης των εξωτερικών θορύβων, 10 αερόσακους, τέσσερεις οθόνες με επιφάνειες αλληλεπίδρασης στις τρεις, δυνατότητα ενημερώσεων λογισμικού over-the-air και γυάλινη οροφή με ηλεκτροχρωμική σκίαση. 

lucid 006

Το Lucid Air θα επιταχύνει από 0 έως τα 100 χλμ/ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα, άνετα θα ξεπερνάει τα 300 χλμ/ώρα. Οι προβολείς του Lucid Air με βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση έως και 50% σε σύγκριση με τους συμβατικούς προβολείς LED, μιμούνται τα μάτια των εντόμων χρησιμοποιώντας κυριολεκτικά χιλιάδες μικροσκοπικούς φακούς. Επίσης, η Lucid θα αναπτύξει, θα κατασκευάσει και θα προμηθεύσει μπαταρίες για τη σεζόν Formula E 2018-2019 και 2019-2020, σε συνεργασία με την McLaren Applied Technologies και τη Sony. Η προδιαγραφή Τύπου Ε απαιτεί το βάρος της μπαταρίας να μη ξεπερνά τα 250 κιλά για χωρητικότητα 54 kWh και την μέγιστη χωρητικότητα να βρίσκεται κάτω από 250 kWh.

Lucid 007

Διαβάστηκε 685 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Aspark Owl K1 EVELIO AEDC »

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων