Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 November 2017 21:09

Italdesign GTZero Concept

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Italdesign GT Zero001

 

Η εταιρεία Italdesign και οι Giorgetto και Fabrizio Giugiaro παρουσίασαν το ηλεκτρικό GTZero Concept.

Η σχεδιαστική εταιρεία αυτοκινήτων Italdesign παρουσίασε το 2016, στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ένα επίσης φουτουριστικό σύστημα μετάδοσης που βρίσκεται κρυμμένο σε αυτό. Ονομάζεται GTZero και το αμάξωμα του είναι κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά και τοποθετείται πάνω σε ένα μονοκόκ από ίνες άνθρακα που κάθεται ανάμεσα σε υποπλαίσια αλουμινίου.

 

Italdesign GT Zero004

 

 

Ετσι, η Italdesign προσπάθησε να αποκομίσει τα πλεονεκτήματα του σχεδιασμού αυτού, που παρά το ότι το ακριβό πλαίσιο από ίνες άνθρακα παραμένει το ίδιο, η δομή μπορεί να προσαρμοστεί για διαφορετικούς σκοπούς με την εναλλαγή των υποπλαισίων. Στην περίπτωση του GTZero, έπρεπε να είναι σε θέση να υποστηρίξει έναν ηλεκτρικό κινητήρα.

 

Italdesign GT Zero003

 

Η εταιρεία δεν καθορίζει τη χωρητικότητα των μπαταριών, αλλά λέει ότι το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 460 χιλιομέτρων και μπορεί να φορτιστεί σε 80% της χωρητικότητας σε 30 λεπτά. Η συνολική ισχύς του είναι 483 ίπποι και αποδίδεται από δύο εμπρός-τοποθετημένους κινητήρες των 148 ίππων και έναν στους πίσω τροχούς με ισχύ 188 ίππους. Οι τρχοί έχουν διάμετρο 23 ιντσών και ενισχύουν το δυναμικό του στύλ. Η μύτη και το εμπρός τμήμα του GTZero είναι εμπνευσμένα από το Bucrane, ένα concept car της Daewoo του 1995. Και ενώ το σχήμα πίσω μπορεί να θυμίζει τη θρυλική Ferrari Breadvan του Bizzarrini, η Italdesign πιστώνει επίσης το Bucrane με ετικέτα επιρροής.

 

Italdesign GT Zero002

Διαβάστηκε 745 φορές