Παρασκευή, 24 November 2017 20:10

OPEL Ampera-e

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Opel Ampera e

Το άγχος για την αυτονομία αποτελεί πλέον παρελθόν: Σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης (NEDC), το νέο Ampera-e ξεπερνά το φράγμα των 500 χιλιομέτρων

χωρίς επαναφόρτιση. Έτσι, το νέο πρωτοποριακό ηλεκτρικό compact μοντέλο της Opel, βασισμένο στην τεχνογνωσία της εταιρείας στα ηλεκτρικά οχήματα με το πρώτο Ampera, καταλαμβάνει με άνεση την πρώτη θέση στην κατηγορία του, καθώς επιτυγχάνει τις καλύτερες τιμές στην κατηγορία του, με αυτονομία άνω των 520 χιλιομέτρων με μία φόρτιση.

 

Opel Ampera e range

 

Opel Ampera e2

 

Το νέο Ampera-e, διαθέτει ισχύ 204 ίππων, ροπή 360 Nm, επιτάχυνση από 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,3 δευτερόλεπτα, επιτάχυνση 80 - 120 χλμ./ώρα (που είναι πολύ σημαντική στις προσπεράσεις), σε 4,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 150 χλμ./ώρα καθώς περιορίζεται από τον ηλεκτρονικό κόφτη, προς όφελος της συνολικής αυτονομίας.

 

Opel Ampera e Interior1

 

Opel Ampera e Interior

 

Το νέο Ampera-e, είναι εξοπλισμένο με αρκετά καινοτόμα συστήματα, όπως:Αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, που εντοπίζει όχι μόνο οχήματα, αλλά και πεζούς που μπορεί να μην έχετε δει. Υπολογίζει διαρκώς την απόστασή σας από πιθανούς κινδύνους. Εάν η απόσταση αυτή είναι υπερβολικά μικρή, σας προειδοποιεί με ηχητική και οπτική ένδειξη και εάν δεν αντιδράσετε, το αυτοκίνητο αυτόματα επιβραδύνει. Με ταχύτητα κάτω από 40 χλμ./ώρα, σταματάει εντελώς. Το σύστημα, συνεπώς, βοηθάει στη μεγιστοποίηση της ασφάλειας, ειδικά στην κίνηση της πόλης.

 

Opel Ampera e cockpit

 

Πρωτοποριακή κάμερα οπισθοπορείας, που κάνει το παρκάρισμα και το ξεκίνημα να γίνονται ευκολότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια (ειδικά το παρκάρισμα γίνεται πολύ πιο άνετο και ασφαλές) και προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα για τα αντικείμενα γύρω από το όχημα, ενώ βοηθά και στον περιορισμό των τυφλών σημείων.

 

Opel Ampera e screen

Opel Ampera e screen2

 

Η εξαιρετική ψηφιακή συνδεσιμότητα αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας του Ampera-e. Το σύστημα infotainment φροντίζει για την απροβλημάτιστη ενσωμάτωση smartphone, καθώς υποστηρίζει Apple CarPlay ή Android Auto. IntelliLink-e με υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 10,2''.

 

Opel Ampera e3

 

Διαθέτει επίσης, ασύρματη φόρτιση smartphone, εντοπισμό του αυτοκινήτου, κλείδωμα και ξεκλείδωμα των θυρών και εύρεση των πλησιέστερων σταθμών φόρτισης μέσω της εφαρμογής MyOpel. Με μήκος 4,17 μέτρα, το Ampera-e διαθέτει χώρους για έως πέντε επιβάτες και χώρο αποσκευών 381 λίτρων, ο οποίος ξεπερνά με άνεση τον μέσο όρο των αυτοκινήτων με αντίστοιχο συνολικό μήκος.

 

 

opel ampera e battery3

 

Αυτή η μεγάλη ευρυχωρία εξασφαλίζεται με την έξυπνη ενσωμάτωση των δέκα μπαταριών που διαθέτει το Ampera-e. Ολόκληρη η συστοιχία βρίσκεται στο υποδάπεδο και είναι προσαρμοσμένη στα εξωτερικά όρια του αμαξώματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κατασπατάληση χώρων.

 

opel ampera e battery2

 

Η μπαταρία, η οποία αποτελείται από 288 στοιχεία ιόντων λιθίου και έχει χωρητικότητα 60 kWh, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την LG Chem. Ετσι η OPEL, φέρνει την ηλεκτροκίνηση ακόμη πιο κοντά στον μέσο οδηγό. Το Ampera-e πωλείται ήδη στη Νορβηγία, την πιο ώριμη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης και θα ακολουθήσουν η Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία. 

 

 

opel ampera e battery

Διαβάστηκε 742 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TAZZARI ZERO Lamborghini Terzo Millennio »

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων