Παρασκευή, 24 November 2017 22:59

Borgward Isabella EV Concept

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

borgward isabella concept 01

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, είναι ελάχιστα γνωστή και ανταγωνίζεται στα ίσα τους κινέζους, παρουσιάζοντας το 2017,

στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το τετράθυρο coupe, Borgward Isabella Design Concept, που δανείσθηκε το όνομα ενός πανέμορφου γερμανικού κουπέ της δεκαετίας του '50.

Το αντισυμβατικό στοιχείο στον σχεδιασμό του, είναι ότι οι πόρτες δεν είναι αρθρωμένες σαν κανονικές πόρτες αυτοκινήτων ή σαν τις gullwing μιας Pagani Huayra, αλλά ανοίγουν παράλληλα με το αμάξωμα.

borgward isabella concept 02

Η μπαταρία του Isabella, η οποία αναπτύχθηκε από κοινού από την Borgward και τον στρατηγικό συνεργάτη της LG Electronics, κάνει μεγάλη εντύπωση με την υψηλή ενεργειακή της πυκνότητα. Στα επόμενα βήματα ανάπτυξης, η αυτονομία πρόκειται να αυξηθεί έως και τα 500 χιλιόμετρα. Ο κύκλος φόρτισης έως το 80% της χωρητικότητας, διαρκεί μόνο 30 λεπτά σε σταθμό γρήγορης φόρτισης. Η Isabella μπορεί να επαναφορτιστεί και επαγωγικά.

borgward isabella concept 06

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος eAWD και οι ηλεκτρικοί κινητήρες τόσο στον εμπρόσθιο όσο και στον οπίσθιο άξονα μετατρέπουν το Concept Isabella σε όχημα με κίνηση σε όλους τους τροχούς, με πλήρως μεταβλητό σύστημα διανομής ροπής. Οι δύο σύγχρονοι ηλεκτροκινητήρες με ενσωματωμένους μετατροπείς έχουν συνδυασμένη ισχύ 300 ίππων (220 kW), παρέχουν μέγιστη ροπή 450 Nm και αποδίδουν, σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού, τον άριστο χειρισμό και τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης, ανά περίπτωση. Ως αποτέλεσμα, το όχημα επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα και η επιτάχυνση δεν τελειώνει παρά μόνο μέχρι την τελική ταχύτητα που φθάνει τα 250 χλμ./ώρα.

borgward isabella concept 08

Οι προβολείς προβάλλουν το περιβάλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας με ένα τρυπητό βλέμμα και ταυτόχρονα σχηματίζουν ένα αρμονικό συνδετικό στοιχείο μεταξύ των φτερών και του σπορ επίπεδου καπό. Ο σχεδιασμός του κάτω εμπρόσθιου τμήματος ικανοποιεί τις αεροδυναμικές απαιτήσεις για την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική ροή αέρα μέσα και γύρω από το όχημα. Σε συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της αεροδυναμικής, οι σχεδιαστές ολοκλήρωσαν τις εισόδους αέρα ψύξης κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπουν στον αέρα να ρέει μέσα από τα περιβλήματα του τροχού και να ψύχει αποτελεσματικά τα φρένα.

borgward isabella concept 10

Σαν ένα καθαρόαιμο ηλεκτρικό κουπέ, το Isabella Concept της Borgward, αντιπροσωπεύει το μέλλον της. Η εταιρεία αποφάσισε ήδη κατά τη διάρκεια της εννοιολογικής φάσης να εγκαταλείψει τη μάσκα ψυγείου Octagon, η οποία υπήρξε κλασικό χαρακτηριστικό των μοντέλων της μέχρι σήμερα. Αντ 'αυτού, επέλεξε να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή νέα μάσκα, με ένα λογότυπο Borgward σε σχήμα διαμαντιού ως βασικό στοιχείο της. Ως αποτέλεσμα, το ομοιογενές και σε μεγάλο βαθμό κλειστό εμπρόσθιο τμήμα εκπέμπει προοδευτικότητα και ελκυστικότητα.

borgward isabella concept 09

Εκτός από το υψηλό επίπεδο ενεργειακής απόδοσης, το Borgward Isabella Concept προσφέρει άφθονη οδηγική απόλαυση. Το σπορ sedan έχει συνολικά πέντε προγράμματα οδήγησης προκειμένου να εκπληρώσει διαφορετικές απαιτήσεις οδήγησης. Το πρόγραμμα ECO εξασφαλίζει μέγιστη ενεργειακή απόδοση και βέλτιστη εμβέλεια, ενώ η COMFORT είναι η λειτουργία βελτιστοποιημένης NVH για πολύ χαλαρή οδήγηση. Όταν ρυθμίζεται στο πρόγραμμα AWD, το σύστημα ενεργοποιεί μόνιμη κίνηση σε όλους τους τροχούς με συμμετρική κατανομή ροπής, για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή χειμερινή απόδοση στις επιφάνειες χαμηλής τριβής όπως το χιόνι και ο πάγος.

 

borgward isabella concept 10a

Οι τρόποι λειτουργίας SPORT και SPORT + προσφέρουν εστίαση πίσω τροχού, πιο άμεση ανταπόκριση των συστημάτων ελέγχου και πιο απότομη απόκριση του επιταχυντή, ώστε να εξασφαλιστεί μεγάλη ευελιξία και δυναμική συμπεριφορά. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Concept Isabella, αυτά τα προγράμματα οδήγησης δεν υπόκεινται σε άκαμπτες στρατηγικές ελέγχου. Αντ 'αυτού, ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του οδηγού και προσαρμόζονται ανάλογα. Στο εσωτερικό του, η φουτουριστική εμφάνιση συνεχίζεται, με μια μινιμαλιστική προσέγγιση στους διακόπτες, τις ρέουσες γραμμές και μια καμπύλη πανοραμική οθόνη που τρέχει το πλάτος του πιλοτηρίου. 

borgward isabella concept 11

Η αρμονική εμφάνιση του Isabella Concept, με τους χαρακτηριστικούς συνδιασμούς μεταξύ των μεμονωμένων τμημάτων του αμαξώματος, ενισχύεται από το χρωματισμό "graphic tech fade". Η φουτουριστική παράσταση συνεχίζεται με το λογότυπο της μάρκας Borgward σε σχήμα διαμαντιού και την βαφής του αμαξώματος σε δύο τόνους. Οι δύο τόνοι του αυτοκινήτου, Zeitgeist Blue1 και Zeitgeist Blue2, ξεθωριάζουν στις ζώνες μετάβασης μεταξύ του καλύμματος και του παρμπρίζ, του παρμπρίζ και της οροφής, καθώς και του πίσω παραθύρου και της πίσω θύρας με το διακριτικό γραφικό σχήμα σε σχήμα διαμαντιού. Με αυτόν τον τρόπο, ο ομαλός σχεδιασμός του Concept Isabella ενισχύεται περαιτέρω σύμφωνα με την αρχή "Impressions of Flow".


borgward isabella concept 12

Τα περίτεχνα διαμορφωμένα μεμονωμένα γλυπτά καθίσματα, θυμίζουν τα καθίσματα υψηλής ποιότητας σε μοντέρνα διαμερίσματα και αποτελούν μια ελκυστική αντίθεση στα πολύπλοκα σχέδια των εσωτερικών επιφανειών. Η τοποθέτηση των πίσω θυρών και η επιφάνεια μεταξύ των επιμέρους πίσω καθισμάτων ακολουθούν την αρχιτεκτονική των κατακερματισμένων τοπίων. Εδώ η τοπογραφία χωρίζεται σε άψογα συνδεδεμένες τριγωνικές επιφάνειες και ενσωματώνει την αρχή σχεδίασης των τριγωνικών επιφανειών που χρησιμοποιείται στο Scarf και στο "graphic tech fade" χρωματισμό. Στο κομψό και εξαιρετικά φουτουριστικό πίσω με τα δύο μεμονωμένα καθίσματα, η ευάερη εντύπωση του εσωτερικού ενισχύεται από την έννοια του χαλιού. 

borgward isabella concept 14

Αυτή η ιδέα ξεχωρίζει από τα πίσω στηρίγματα των μπροστινών καθισμάτων, δημιουργώντας έτσι αρκετό χώρο για τα πόδια, το πλάτος του οποίου τονίζεται από την ομοιογενή επένδυση υψηλής ποιότητας του δαπέδου. Η ατμόσφαιρα  στο πίσω μέρος του σαλονιού, ενισχύεται από το σύστημα ψυχαγωγίας των πίσω καθισμάτων. Οι σχεδιαστές απέφυγαν σκόπιμα να ενσωματώσουν σταθερά τις οθόνες στην επένδυση οροφής ή στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων. Αντ' αυτού, ενσωμάτωσαν δύο υπολογιστές tablet που οι επιβάτες πίσω καθισμάτων μπορούν εύκολα να αποθηκεύσουν στις πλευρικές θυρίδες μετά τη χρήση. Μέσα στο πιλοτήριο, μια κεντρικά συναρμολογημένη γωνιακή οθόνη αφής συνθέτει το σύστημα ψυχαγωγίας. Το κύριο ακουστικό στο μπροστινό τμήμα του εσωτερικού του Borgward Isabella Concept είναι ο φουτουριστικός πίνακας οργάνων Surfboard. Φαίνεται να επιπλέει ελεύθερα στον χώρο και συνδέεται μόνο με τη μέση της κεντρικής κονσόλας. Με τη σειρά της, η κονσόλα, η οποία ονομάζεται Κασκόλ, χρησιμεύει ως το κεντρικό στοιχείο που ρέει γύρω από τον χώρο που χωρίζει τον οδηγό από τον συνοδηγό. Το επάνω τμήμα περιέχει μια ολογραφική απεικόνιση που μπορεί να απεικονίζει τρισδιάστατα μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών που κυμαίνονται από 3D συστήματα πλοήγησης και του μενού οδήγησης του οχήματος. Κάτω από αυτή την οθόνη εμφανίζονται οι υπερυψωμένες τρισδιάστατες επιφάνειες αλληλεπίδρασης που λειτουργούν με τεχνολογία οθόνης αφής. Αυτές οι αδιάλειπτα ενσωματωμένες τριγωνικές επιφάνειες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά σύμφωνα με τις προτιμήσεις των εμπρός επιβατών. Έτσι δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να τοποθετούν ιδανικά τα χέρια τους έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν διαισθητικά το σύστημα χωρίς να αποστασιοποιούνται από την οδήγηση. Πρόκειται για μια εκούσια απόκλιση από τη συμβατική φιλοσοφία, η οποία απαιτεί πάντοτε τους επιβάτες να προσαρμόζονται στους υπάρχοντες ελέγχους του οχήματος, όπως διακόπτες, κουμπιά ή μοχλούς. Αντίθετα, το Borgward Isabella Concept προσαρμόζεται στον οδηγό και τον συνοδηγό, οι οποίοι γρήγορα μαθαίνουν πώς να χειρίζονται τις προσαρμοσμένες διεπαφές χρήστη τους σαν ένα οικείο μουσικό όργανο.

 

borgward isabella concept 19

Το όχημα είναι τόσο σπορ και κομψό όσο ένα coupe και συνδυάζει αυτά τα χαρακτηριστικά με τη σύγχρονη ερμηνεία ενός τετράθυρου sport sedan. Αυτό εμπλουτίζεται από ένα παρμπρίζ το οποίο τραβάει προς τα εμπρός στο στυλ ενός σούπερ sport αυτοκινήτου.Ως αποτέλεσμα, το Concept της Isabella εκφράζει με υπερηφάνεια την ισχυρή ώθηση του, ακόμη και όταν στέκεται. 

borgward isabella concept 13

Το εμφανώς τοποθετημένο λογότυπο Borgward σε σχήμα διαμαντιού τονίζεται από τους δύο φουτουριστικούς προβολείς, των οποίων τα περιγράμματα και τα γραφικά στοιχεία αναφέρουν επίσης το λογότυπο σε σχήμα διαμαντιού.

Διαβάστηκε 842 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « DENDROBIUM by Vanda Electric BMW iM2 »

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων