Παρασκευή, 30 March 2018 21:12

RIMAC Concept 2

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

001 RIMAC Concept Two

 

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2018, η Κροάτικη Rimac Automobili, αποκάλυψε το μοντέλο Concept Two με τη θηριώδη ισχύ των 1900 ίππων.

Με αμάξωμα που θυμίζει έργο γλυπτικής, υπογραμμίζει τη δύναμη και την πρόθεση του Concept Two και περιλαμβάνει ενεργά πτερύγια που τροποποιούν το αεροδυναμικό προφίλ του αυτοκινήτου και παρέχουν χαμηλό συντελεστή αεροδυναμικής οπισθέλκουσας 0,28, που επιτρέπει στο hypercar να κόψει τον αέρα σιωπηλά σαν μαχαίρι, βοηθώντας την απόδοση. 

 

002 RIMAC Concept Two

 

Τέσσερεις ηλεκτροκινητήρες με διπλό μόνιμο μαγνήτη, προσφέρουν άμεση απόκριση, απόδοση άνω του 97%, σχεδόν απεριόριστη και χωρίς συντήρηση ζωή, μέγιστη ροπή από μηδενικές στροφές και τροφοδοτούν, καθένας ένα τροχό, δίνοντας συνεχή  τετρακίνηση και πρωτοφανή δυναμικό έλεγχο.

 

003 RIMAC Concept Two

 

Το Concept Two, είναι σε θέση να ξεπεράσει την τελική ταχύτητα των 412 χλμ/ώρα, να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ/ώρα στον απίστευτο χρόνο των 1,90 δευτερολέπτων και έως τα 160 χλμ/ώρα σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα. Το Concept Two, διαθέτει μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα, οροφή από ανθρακονήματα, οπίσθιο υποπλαίσιο από ανθρακονήματα και δομές προστασίας από συγκρούσεις που σχηματίζονται από αλουμίνιο και ανθρακονήματα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ελαφρύ και εξαιρετικά ισχυρό.

 

004 RIMAC Concept Two

 

Το σύστημα R-AWTV αντικαθιστά τα παραδοσιακά ESP και TCS και επιτρέπει τις απείρως μεταβλητές δυναμικές αποκρίσεις με τη μέγιστη ροπή σε κάθε τροχό. Αυτός ο ρυθμιζόμενος μηχανισμός κίνησης επιτρέπει την ελάχιστη βαθμονόμηση της συμπεριφοράς, και μπορεί να υπολογίσει όλες τις παραμέτρους για τέλεια πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες.

 

005 RIMAC Concept Two

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων είναι τα θέματα υπερθέρμανσης της μπαταρίας, αλλά το Concept Two ήταν σε θέση να κάνει δύο πλήρεις γύρους της πίστας του Nürburgring στη Γερμανία, χωρίς μείωση της απόδοσης. Η Rimac αναφέρει ότι η μπαταρία των 120 kWh, του προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη από 600 χιλιόμετρα, ενώ διαθέτει και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, που θα ξεκλειδώσει και θα ξεκινήσει το αυτοκίνητο, γεγονός που καθιστά το Rimac Concept Two, τον τέλειο συνδιασμό της τρέχουσας τεχνολογίας αιχμής και της διαφημιστικής προβολής.

 

011 RIMAC Concept Two

 

006 RIMAC Concept Two

 

Το Rimac Concept Two, διαθέτει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 και ο εξοπλισμός με αισθητήρες, περιλαμβάνει 8 κάμερες, 1 ή 2 LIDAR και 6 ραντάρ. Η Rimac δήλωσε ότι θα κατασκευάσει 150 αντίτυπα του Concept Two, κάτι που θα ήταν μαζική παραγωγή σε σύγκριση με τα οκτώ αντίτυπα που είχε πουλήσει το πρωτότυπο.

 

007 RIMAC Concept Two

 

008 RIMAC Concept Two

 

009 RIMAC Concept Two

 

010 RIMAC Concept Two

 

 

012 RIMAC Concept Two

 

013 RIMAC Concept Two

 

014 RIMAC Concept Two

Διαβάστηκε 1002 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « RINSPEED Oasis TOMAHAWK by Dubuc Motors »

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων