Τετάρτη, 11 April 2018 21:08

Nissan IMx Kuro

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Nissan IMx Kuro 001

 

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2018, η Nissan παρουσίασε το IMx KURO (Kuro στα ιαπωνικά σημαίνει μαύρο), ένα ηλεκτρικό crossover που προσφέρει μια ματιά στο μέλλον της Nissan Intelligent Mobility, στο όραμα της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα τροφοδοτούνται, θα οδηγούνται και θα ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Οι αναβαθμίσεις στο Nissan IMx KURO περιλαμβάνουν επίσης την ενσωμάτωση της πρωτοποριακής τεχνολογίας Brain-to-Vehicle (B2V) της Nissan.

 

Nissan IMx Kuro 002

 

Το σύστημα B2V, ερμηνεύει σήματα από τον εγκέφαλο του οδηγού για να βοηθήσει στην οδήγηση και να βοηθήσει τα αυτόνομα και μηχανοκίνητα συστήματα του οχήματος να μάθουν από τον οδηγό. Η τεχνολογία B2V που περιλαμβάνεται στο Nissan IMx KURO υπόσχεται να επιταχύνει τους χρόνους αντίδρασης των οδηγών και θα οδηγήσει σε αυτοκίνητα που προσαρμόζονται ώστε να κάνουν την οδήγηση πιο ευχάριστη.

 

Nissan IMx Kuro 005

 

Αυτή η ανακάλυψη από τη Nissan είναι το αποτέλεσμα της έρευνας σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας αποκωδικοποίησης του εγκεφάλου για την πρόβλεψη των ενεργειών του οδηγού και την ανίχνευση της ενόχλησης:

Πρόβλεψη: Αν το σύστημα αντιληφθεί ότι ο εγκέφαλος του οδηγού πρόκειται να ξεκινήσει μια κίνηση, όπως να γυρίσει το τιμόνι ή να πιέσει το πεντάλ γκαζιού, ενεργοποιείται με αποτέλεσμα να ξεκινήσει την κίνηση αυτή γρηγορότερα, με αποτέλεσμα να βελτιώσει τους χρόνους αντίδρασης και να βελτιώσει τη χειροκίνητη οδήγηση.

Ανίχνευση: Με την ανίχνευση και την αξιολόγηση της δυσφορίας του οδηγού, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αλλάξει τη διαμόρφωση οδήγησης ή το στυλ οδήγησης όταν βρίσκεται σε αυτόνομη λειτουργία.

 

Nissan IMx Kuro 006

 

Η τεχνολογία B2V της Nissan είναι το πρώτο σύστημα του κόσμου αυτού του είδους. Ο οδηγός φοράει μια συσκευή που μετρά τη δραστηριότητα του εγκεφαλικού κύματος, η οποία στη συνέχεια αναλύεται από αυτόνομα συστήματα. Με την πρόβλεψη της επόμενης κίνησης, τα συστήματα μπορούν να λάβουν μέτρα, όπως την περιστροφή του τιμονιού ή την επιβράδυνση του αυτοκινήτου, κατά 0,2 έως 0,5 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον οδηγό, ενώ παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεπαίσθητα.


Nissan IMx Kuro 007 

 Ο πυρήνας των τεχνολογικών χαρακτηριστικών του Nissan IMx KURO είναι μια μελλοντική έκδοση του ProPILOT που προσφέρει πλήρως αυτόνομη λειτουργία. Όταν επιλεγεί η λειτουργία ProPILOT Drive, το σύστημα τοποθετεί το τιμόνι στο εσωτερικό του ταμπλό και ξαπλώνει όλα τα καθίσματα, δίνοντας στον οδηγό μεγαλύτερο χώρο και επιτρέποντας στους επιβάτες του αυτοκινήτου να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη μετακίνηση τους. Όταν επιλεγεί η λειτουργία χειροκίνητης οδήγησης, το όχημα επιστρέφει το τιμόνι και τα καθίσματα στην αρχική τους θέση, μεταφέροντας απρόσκοπτα τον έλεγχο πίσω στον οδηγό.

 

Nissan IMx Kuro 009

 

Το όχημα Nissan IMx KURO με μηδενικές εκπομπές υιοθετεί τη νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan, σχεδιασμένη για μέγιστη απόδοση και επιτρέπει το πάτωμα να είναι εντελώς επίπεδο, με αποτέλεσμα μια σπηλαιώδη καμπίνα και βελτιωμένη δυναμική οδήγησης. Με ένα χαμηλό κέντρο βάρους, το πλαίσιο προσφέρει κατακόρυφο χειρισμό που υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τα αυτοκίνητα τύπου crossover.

 

Nissan IMx Kuro 008

 

Το διαγώνιο σχέδιο katanagare, είναι χαραγμένο στα καθίσματα με λέιζερ. Τα προσκέφαλα των καθισμάτων, είναι κατασκευασμένα από σιλικονούχο υλικό και πλαίσιο που παράγεται από έναν 3D εκτυπωτή, σε σχέδιο kumiki, ένα ιαπωνικό σχέδιο σύμπλεξης από ξύλο. Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει το ταμπλό είτε με τις κινήσεις των ματιών, είτε με χειρονομίες. Αυτή η διαισθητική διεπαφή έχει ως αποτέλεσμα λιγότερους φυσικούς ελέγχους και διακόπτες, καθιστώντας την καμπίνα του IMx απλή, αλλά εξαιρετικά αποδοτική και προσθέτοντας την ανώτερη άνεση.

 

Nissan IMx Kuro 010 

 Το εσωτερικό του IMx KURO φιλοξενεί τη βασική ιδέα του χώρου ενός παραδοσιακού ιαπωνικού σπιτιού. Ο πανοραμικός πίνακας οργάνων OLED του αυτοκινήτου εμφανίζει μια εικόνα του εξωτερικού περιβάλλοντος στο παρασκήνιο. Μια ξεχωριστή οθόνη με μοτίβο ξύλου, τοποθετημένη κάτω από τον πίνακα οργάνων και περιτυλιγμένη από τα εσωτερικά διακοσμητικά της πόρτας, δίνει στους επιβάτες μια λεπτή αίσθηση του εξωτερικού χώρου, παρόμοια με την shoji, μια παραδοσιακή ιαπωνική οθόνη χαρτιού.

 

Nissan IMx Kuro 004

 

Το IMx KURO προωθείται από ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων υψηλής απόδοσης και αθόρυβης λειτουργίας, εμπρός και πίσω, δίνοντάς του την δυνατότητα οδήγησης σε όλους τους τροχούς. Συνδυάζονται για να παράγουν ισχύ 430 ίππων και εκπληκτική ροπή 71,38 kgm (μεγαλύτερη από αυτή του Nissan GT-R). H μπαταρία υψηλής χωρητικότητας, επανασχεδιάσθηκε για να αποδώσει αυξημένη πυκνότητα ενέργειας. Αυτή η νέα μπαταρία υποστηρίζει μία αυτονομία άνω των 600 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να απολαύσουν μια μεγάλη διαδρομή, χωρίς να ανησυχούν για την επαναφόρτιση.

 

Nissan IMx Kuro 011

Διαβάστηκε 745 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « CITROEN DS E-Tense Το ηλεκτρικό Supercar της CITROEN RENAULT TREZOR »

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων