Τετάρτη, 11 April 2018 23:05

Renault Dezir concept

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Renault Dezir 001

 

Το ηλεκτρικό κουπέ Renault DeZir, πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2010. Είναι ένα 2θέσιο αυτοκίνητο με πόρτες που ανοίγουν σε σχήμα πεταλούδας και όλο το εσωτερικό του σε κόκκινο-λευκό χρώμα.

Το DeZir είναι το πρώτο μεγάλο έργο υπό την επίβλεψη του νέου αντιπροέδρου σχεδιασμού Laurens van den Acker και σύμφωνα με τη Renault αντιπροσωπεύει το όραμα της «απλής, αρμονικής και θερμής αισθητικής» και από όπου να το κοιτάξεις, το σχήμα και το έντονο κόκκινο φινίρισμα, σίγουρα εκπληρώνουν αυτή τη φιλοσοφία.

 

Renault Dezir 010

 

Το σχήμα του DeZir χαρακτηρίζεται από τα προεξέχοντα τόξα των θόλων, που φιλοξενούν τροχούς  21 ιντσών, των οποίων ο σχεδιασμός εμπνεύσθηκε από την έννοια της κίνησης. Οι δε πλευρές του αμαξώματος, διαθέτουν ένα συνδυασμό χωνευτών μορφών που παίζουν με τα αντιπαραβαλλόμενα μοτίβα φωτός. Οι γεωμετρικές μορφές των τζαμιών συμβάλλουν επίσης στη συνολική σχεδίαση της DeZir και θυμίζουν το cockpit μαχητικού αεροπλάνου ή κάποια αγωνιστικά πρωτότυπα.

 

Renault Dezir 002

 

Η απουσία ενός οπίσθιου παραθύρου ξεπερνιέται με την τοποθέτηση δύο καμερών που βλέπουν προς τα πίσω και παρέχουν στον οδηγό μια πανοραμική εικόνα του τι συμβαίνει πίσω από το αυτοκίνητο.

 

Renault Dezir 003

 

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δηλώνει ότι η μπαταρία ιόντων λιθίου των 24kWh παρέχει στο αυτοκίνητο, αυτονομία 160 χιλιομέτρων με μία πλήρη φόρτιση. Το χωνευτό, γραμμικό στυλ της μπροστινής εισαγωγής αέρα και ολόκληρου του πίσω άκρου επιτρέπουν την αποτελεσματική διοχέτευση του αέρα ψύξης της μπαταρίας από εμπρός προς τα πίσω. Ο βασικός κινητήρας είναι ο ίδιος με τη μονάδα που χρησιμοποιείται για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της Renault, ωστόσο οι ονομαστικές τιμές ισχύος και ροπής αυξήθηκαν σε 148 ίππους και 226 Nm αντίστοιχα.

 

Renault Dezir 005

 

Για να μειώσει το βάρος του DeZir και να το κάνει όσο πιό ελαφρύ γίνεται, η Renault χρησιμοποίησε ανθρακονήματα για το αμάξωμα, ενώ το σωληνωτό χαλύβδινο πλαίσιο του, με διπλές ραβδώσεις και στις τέσσερεις γωνίες, είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στο αγωνιστικό αυτοκίνητο Mégane Trophy. Οι ρέουσες γραμμές και ο αεροδυναμικός σχεδιασμός βοήθησαν τη Renault να μειώσει τον συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0,28 και η Renault ισχυρίζεται ότι το DeZir μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα.

 

Renault Dezir 007

 

Το ηλεκτρικό concept car της Renault, είναι εξοπλισμένο με μια παρόμοια τεχνολογία με το KERS (Kinetic Energy Recovery System) που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα της Formula 1. Όταν το αυτοκίνητο επιβραδύνει, η κινητική ενέργεια ανακτάται και αποθηκεύεται στην μπαταρία, η οποία στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οδηγό για την παροχή προσωρινής αύξησης της ισχύος του ηλεκτροκινητήρα και της συνολικής απόδοσης.

 

Renault Dezir 008

 

Το γράμμα 'Z' από το όνομα DeZir είναι μια άμεση αναφορά στο ZE που δηλώνει τη μηδενική εκπομπή καυσαερίων της Renault.

 

Renault Dezir 009

Διαβάστηκε 622 φορές

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων