Σάββατο, 30 June 2018 16:03

Volkswagen I.D. Buzz, ηλεκτρικό minivan

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

VW ID Buzz 001 

Το Volkswagen I.D. Buzz, είναι ένα ηλεκτρικό minivan, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως πρωτότυπο, στο Διεθνές Auto Show της Βόρειας Αμερικής το 2017.

Η παραγωγή του υπολογίζεται να ξεκινήσει το 2022 και θα είναι ένα από τα πέντε νέα μοντέλα της Volkswagen βασισμένα στη νέα πλατφόρμα Modular Electric Drive Kit (MEB).

 

VW ID Buzz 002

 

Το όχημα αυτό, είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών χρήσεων στον κόσμο, εξοπλισμένο με έναν πλήρως αυτόνομο τρόπο οδήγησης και φέρνει την αίσθηση της ελευθερίας του Microbus σε μία εντελώς νέα εποχή κινητικότητας. Το Volkswagen I.D. Buzz, διαθέτει, μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 111 kWh, η φόρτιση της οποίας από το 0 έως το 80% θα διαρκεί μόλις 30 λεπτά, χρησιμοποιώντας το σύστημα συνδυασμένης φόρτισης (CCS) ή μια διεπαφή επαγωγικής φόρτισης, με ρυθμό φόρτισης 150 kW.

 

VW ID Buzz 004

 

Εναλλακτικά, η μπαταρία θα μπορεί να φορτιστεί από οποιαδήποτε συμβατική οικιακή πρίζα και από σταθμούς φόρτισης. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, από 2 ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα), συνολικής ισχύος 369 ίππων. Η αυτονομία του I.D BUZZ, κυμαίνεται από 435 έως 600 χιλιόμετρα (ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης).

 

VW ID Buzz 005

 

Η διάταξη της ανάρτησης, συμπεριλαμβανομένης της οπίσθιας ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων με ενσωματωμένες μονάδες κίνησης και αποσυνδεδεμένων υποπλαίσκων μπροστά και πίσω, καθώς και η αερανάρτηση στον πίσω άξονα, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, προσφέρει κορυφαία άνεση στην κατηγορία, υψηλή ισχύ στροφών και ιδανική ακουστική. Ο σχεδιασμός του I.D Buzz, είναι ευφυέστατος καθώς υπάρχει άπλετος χώρος για τον οδηγό και ένα γιγαντιαίο εσωτερικό, ευρύχωρο και φιλόξενο για τα μακρύτερα ταξίδια.

 

VW ID Buzz 006

 

Επίσης, και οι 8 θέσεις μπορούν να περιστρέφονται και να αλλάζουν κατεύθυνση, μετατρέποντας το εσωτερικό του minivan, σε άνετο χώρο ύπνου για τα οικογενειακά ταξίδια. Το I.D. Buzz, που σχεδιάστηκε με τη φιλοσοφία της αυτόνομης οδήγησης, επιταχύνει από 0 έως τα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα.

 

VW ID Buzz 003

 

Κατά τη λειτουργία της αυτόνομης οδήγησης, το τιμόνι εισέρχεται στο ταμπλό, με το πάτημα του στρογγυλού λογότυπου VW που βρίσκεται πάνω σε αυτό και ο οδηγός γίνεται επιβάτης καθώς την οδήγηση αναλαμβάνουν σαρωτές λέιζερ, αισθητήρες υπερήχων, ραντάρ και εξωτερικές κάμερες.

 

VW ID Buzz 007

 

Επίσης, με την αυτόνομη πιλοτική λειτουργία, ο εσωτερικός φωτισμός ρυθμίζεται αυτόματα ώστε να γίνει ατμοσφαιρικός, ζεστός και χαλαρός, ενθαρρύνοντας τους επιβάτες να καθίσουν και να απολαύσουν τη βόλτα τους.

 

VW ID Buzz 008

Διαβάστηκε 564 φορές

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων