Κυριακή, 29 March 2020 08:23

UNITI 1, ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης απο τη Σουηδία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Uniti one amperorio 001

 

Η Uniti Sweden, είναι μια σουηδική εταιρεία startup που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2016 από τον Lewis Horne.

Ο Lewis Horne, ο οποίος είναι και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ανέπτυξε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης υψηλής τεχνολογίας στην πόλη Lund της Σουηδίας.

 

Uniti one amperorio 002
 
 
Η εταιρεία, η οποία δεν διαπραγματεύεται προς το παρόν στο χρηματιστήριο, χρηματοδοτήθηκε αρχικά μέσω μιας σειράς εκστρατειών εύρεσης ιδιωτών επενδυτών (crowdfunding) και μέχρι σήμερα, έχει περισσότερους των 3000 επενδυτών από 40 χώρες.
 
Προς τα τέλη του 2019, η νεοσυσταθείσα σουηδική εταιρεία, άνοιξε ηλεκτρονικές παραγγελίες για το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο πόλης, το μονοθέσιο Uniti One.
 
 

Uniti one amperorio 003

 

Ο stantard εξοπλισμός του περιλαμβάνει μπαταρία χωρητικότητας 12kWh που προσφέρει αυτονομία 150 χιλιομέτρων, ενώ ένα προαιρετικό πακέτο με χωρητικότητα 24kWh δίνει αυτονομία 280 χιλιομέτρων με μία πλήρη φόρτιση. Με χρήση φορτιστή 50kW CCS και για 10 μόλις λεπτών γρήγορη φόρτιση, μπορεί να προστεθεί αυτονομία 100 χιλιομέτρων.

Το One που ζυγίζει μόλις 600kg, επιτυγχάνει επιδόσεις που είναι υπερεπαρκείς για ένα όχημα που θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην πόλη. Επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ/ώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα και η μέγιστη τελική του ταχύτητα είναι 120 χλμ/ώρα. 

 

Uniti one amperorio 004

 

Η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί για να προσφέρει την μέγιστη άνεση στους επιβάτες, κάτι που εκτιμά ιδιαίτερα ο οδηγός, επειδή οι σύγχρονοι δρόμοι της πόλης είναι κυρίως σε κακή κατάσταση.

Υπάρχουν επίσης δύο επιλογές για τον τρόπο οδήγησης, μία για την πόλη που ονομάζεται City, και μία που ενισχύει το γκάζι και τις επιδόσεις και ονομάζεται Boost.

Το Uniti One, διατίθεται σε τιμές που που ξεκινούν από 16,500 € και διαμορφώνονται ανάλογα με την επιλογή της χωρητικότητας της μπαταρίας.

Διαβάστηκε 169 φορές

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων