Κυριακή, 29 March 2020 12:33

LOTUS EVIJA, ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Lotus Evija amperorio 001

 

Η Lotus Evija, είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, με ηλεκτροκινητήρες 2.000 ίππων και ροπή που φθάνει τα 173,35 kgm, τιμές αστρονομικές για τα σημερινά δεδομένα.

Το αμάξωμα του υπεραυτοκινήτου είναι κτισμένο επάνω σε ένα άκαμπτο monocoque πλαίσιο, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

 

Lotus Evija amperorio 002

 

Οι επιδόσεις είναι εξ' ίσου εκρηκτικές, αφού το Evija χρειάζεται 2,9 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει έως τα 100 χλμ/ώρα, 8,9 δευτερόλεπτα για τα 300 χλμ/ώρα και η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

Η αυτονομία φθάνει τα 400 χιλιόμετρα και για μία γρήγορη πλήρη φόρτιση χρειάζονται μόλις 18 λεπτά με φορτιστή 350kW.

 

Lotus Evija amperorio 003

 

Το βάρος των μπαταριών, είναι μοιρασμένο 50:50 ανάμεσα στον εμπρόσθιο και τον οπίσθιο άξονα, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο ζύγισμα.

Για την καλύτερη ψύξη των μπαταριών, φροντίζουν δύο μεγάλοι αεραγωγοί που βρίσκονται στο καπό του αυτοκινήτου.

Τα φρένα και τα ελαστικά, ψύχονται μέσω αεραγωγών που βρίσκονται μπροστά από τις πόρτες, όπως αυτοί που διαθέτουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που τρέχουν στις 24 ώρες του Le Mans.

 

Lotus Evija amperorio 004

 

Οι επιφάνειες του Evija έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παράγουν όσο το δυνατόν περισσότερη κάθετη δύναμη (αρνητική άνωση).

Επίσης, δύο αεροδυναμικές σήραγγες, οι οποίες είναι βυθισμένες στο εσωτερικό του αμαξώματος, επιτρέποτας την ελεύθερη ροή αέρα, επιτυγχάνουν επιπλέον κάθετη δύναμη.

Το Evija, διαθέτει ένα τεράστιο διαχύτη, επίπεδο δάπεδο και ένα σύστημα μείωσης της οπισθέλκουσας (DRS), όπως ακριβώς συμβαίνει στα αγωνιστικά αυτοκίνητα της F1.

 

Lotus Evija amperorio 005

 

Τα πίσω φώτα είναι περιτυλιγμένα γύρω από αυτές τις σήραγγες, δίνοντας στο αυτοκίνητο φουτουριστική εμφάνιση, ενώ το πίσω φωτιστικό σώμα που αναβοσβήνει στο κέντρο της οπίσθιας μάσκας, διπλασιάζει την ένταση του όταν το αυτοκίνητο κινείται όπισθεν.

Η τιμή του Evija, το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 130 αντίτυπα, θα ξεπερνά κατά τι τα 2.200.000 €.

Διαβάστηκε 394 φορές

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων