Κυριακή, 20 September 2020 17:06

Cadillac Lyriq

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Cadillac Lyriq amperorio 001 

Το Lyriq, είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV που παρουσιάζει η Cadillac και είναι ένα από τα πρώτα οχήματα που θα διαθέτουν τη νέα αρχιτεκτονική κλιμακούμενης μπαταρίας Ultium της μαμάς GM, η οποία θα μπορεί να τροφοδοτήσει ένα ευρύ φάσμα οχημάτων.

 

Cadillac Lyriq amperorio 003

 

Η αυτονομία του Lyriq, φτάνει τα 480 χιλιόμετρα με την εξελιγμένη μπαταρία Ultium που διαθέτει. Η μπαταρία Ultium, έχει χωρητικότητα 100kWh, ενώ η GM δήλωσε ότι αναμένεται να φτάσει τελικά, έως και 200kWh. Η GM άλλαξε τη χημεία των στοιχείων των μπαταριών της, διαφοροποιούμενη από τις περισσότερες μπαταρίες EV που παράγονται σήμερα.

 

Cadillac Lyriq amperorio 004

 

Ενώ οι περισσότερες μπαταρίες κατασκευάζονται με NCM (νικέλιο, κοβάλτιο και μαγνήσιο), οι μπαταρίες Ultium κατασκευάζονται NCMA (νικέλιο, κοβάλτιο, μαγνήσιο και αλουμίνιο), μειώνοντας έτσι την περιεκτικότητα σε κοβάλτιο κατά 70%. Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά της μπαταρίας, ενσωματώνονται σε αυτήν, εξαλείφοντας σχεδόν το 90% της καλωδίωσης, σε σύγκριση με άλλα EV της GM.

 

 

Cadillac Lyriq amperorio 005

 

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Lyriq είναι η καμπύλη οθόνη ψυχαγωγίας LED 33 ιντσών, η οποία καλύπτει το ταμπλό. Η οθόνη έχει την υψηλότερη πυκνότητα pixel που διατίθεται σήμερα και μπορεί να εμφανίσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρώματα, 64 φορές περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο όχημα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εκτός από την οθόνη, υπάρχουν ακόμα πολλά χειριστήρια αφής, όπως κουμπιά έντασης και κουμπιά HVAC.

 

 

Cadillac Lyriq amperorio 006

 

Κάτω από το κέντρο της οθόνης, βρίσκονται δύο συρτάρια για αποθήκευση μικροαντικειμένων και το τιμόνι διαθέτει ένα ελαφρύ λογότυπο Cadillac στο κέντρο και πράσινες φωτεινές ενδείξεις, οι οποίες όταν ανάβουν, δείχνουν στον οδηγό ότι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης είναι ενεργοποιημένο. Επίσης, ένα σύστημα heads-up display δύο επιπέδων, προβάλλει ενδείξεις ταχύτητας και κατευθύνσεις (κοντινό επίπεδο) και διαφανή σήματα πλοήγησης και άλλες ειδοποιήσεις (μακρινό επίπεδο).

 

Cadillac Lyriq amperorio 007

 

Για την ψυχαγωγία των επιβατών, υπάρχει ένα ηχοσύστημα 19 ηχείων της AKG Studio αποκλειστικά κατασκευασμένο για την Cadillac, το οποίο παράγει πεντακάθαρο και κρυστάλινο ήχο. Όλα τα ηχεία έχουν τοποθετηθεί στη βέλτιστη θέση, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι επιβάτες έχουν μια καθηλωτική εμπειρία ήχου.

 

Cadillac Lyriq amperorio 008

 

Το Lyriq, διαθέτει τροχούς 23" και δυνατότητα απομακρυσμένης στάθμευσης, μέσω αισθητήρων υπερήχων, που επιτρέπουν στο όχημα να σταθμεύει είτε σε παράλληλο είτε σε κάθετο χώρο, είτε ο οδηγός βρίσκεται μέσα στο όχημα είτε όχι.

 

Cadillac Lyriq amperorio 009

 

Διαβάστηκε 273 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « FIAT 500 La Prima All Electric

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων