Σάββατο, 10 June 2017 13:12

Volar-e by Applus + Idiada

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Applus + Idiada είναι μια πολυεθνική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού, μηχανικής, δοκιμών και πιστοποίησης στην αυτοκινητοβιομηχανία. Έχει πάνω από 1800 υπαλλήλους σε 23 χώρες.

VOLAR e 000

Η Applus + Idiada χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) για την ανάπτυξη του Volar-e, ενός ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου υψηλής απόδοσης το Σεπτέμβριο του 2012 και το αποτέλεσμα, μετά από μόλις τέσσερις μήνες, φαίνεται να βασίζεται στο Rimac Concept One, ένα αυτοκίνητο που παρουσιάσθηκε γιά πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2011.

 

VOLAR e 016

 

Παρουσίασε επίσημα το πρωτότυπο ηλεκτρικό Supercar Volar-e στο Circuit de Catalunya κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών ημερών της F1 στη Βαρκελώνη. Αναπτύχθηκε για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προφανώς βασίζεται στο Rimac Concept One, το ηλεκτρικό Volar-e διαθέτει επιτάχυνση 0-100 χλμ / ώρα (0-62 μίλια / ώρα) σε 3,4 δευτερόλεπτα, τα 400 μέτρα σε 10,3 δευτερόλεπτα και φθάνει την τελική του ταχύτητα που είναι 300 km / h (186 mph) σε μόλις 12,1 sec.

 

VOLAR e 000b1

Το Volar-e είναι ένα coupe δύο θέσεων με σώμα από ίνες άνθρακα πάνω από ένα σωληνωτό χαλύβδινο πλαίσιο chrome-moly. Για να επιτύχει τα εντυπωσιακά στοιχεία της απόδοσης, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, το οποίο παράγει ισχυρότατη ροπή 737 ft-lb (1.000 Nm) και ιπποδύναμη 1.000 hp (760 kW). Οι τέσσερις ηλεκτρικοί κινητήρες του είναι τοποθετημένοι κατά μήκος της κεντρικής γραμμής του αυτοκινήτου, παρά στους κόμβους, με στόχο τη μείωση της μη αναρτώμενης μάζας και, συνεπώς, τη βελτίωση του χειρισμού.

 

VOLAR e 000c

Με μεταξόνιο 2,77 μ (9 ft) και εμπρός / πίσω διαδρομή 1,54 / 1,534 m (60,6 / 60,4 in), το Volar-e είναι ίσο με το μέγεθος των βενζινοκίνητων αδελφών του. Το βάρος δεν παρατίθεται, αλλά μια μάλλον μικρή (38 kWh) μπαταρία λιθίου-φωσφορικού σιδήρου επιλέχθηκε εν μέρει για εξοικονόμηση κιλών.

 

VOLAR e 000b11

Το τιμόνι του αυτοκινήτου είναι η ράβδος και ο οδοντωτός τροχός με υποβοήθηση και η μπροστινή και η πίσω ανάρτηση αποτελούνται από πλήρως ρυθμιζόμενες διπλές ραβδώσεις που λειτουργούν με pushrod.

 

VOLAR e 018

 

Τα φρένα είναι σύνθετοι δίσκοι άνθρακα-κεραμικού, με απόσταση φρεναρίσματος 100-0 kph (63-0 mph) λίγο πάνω από 30 m (98 ft). Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί επίσης αναγεννητική πέδηση για να συμπληρώσει την αποθηκευμένη ενέργεια.

 

VOLAR e 000c1

Ο κινητήρας Volar-e διαθέτει τέσσερις ξεχωριστές μονάδες, κάθε μία από τις οποίες κινεί έναν τροχό μέσω ενός μετατροπέα ισχύος, ενός κινητήρα και ενός μειωτήρα. Οι αισθητήρες στις μονάδες οδήγησης και γύρω από το αυτοκίνητο στέλνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στις μονάδες ελέγχου του κινητήρα, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να ρυθμίσουν την ισχύ που οδηγεί κάθε τροχό εκατοντάδες φορές ανά δευτερόλεπτο για να παράγει ένα επιθυμητό σύνολο χαρακτηριστικών χειρισμού.

 

VOLAR e 001

 

Αυτό το σύστημα διόρθωσης ροπής επιτρέπει στο Volar-e να ρυθμιστεί για στυλ οδήγησης που κυμαίνονται από οικολογικές μέχρι αγωνιστικές. Όπως τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το βάρος των μπαταριών έχει σαν αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να έχει πολύ χαμηλό κέντρο βάρους.

 

VOLAR e 002

 

VOLAR e 020

 

Applus IDIADA Logo.svg

 

Διαβάστηκε 712 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « CHEVROLET BOLT EV by GM IZARO GTE »

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων