Σάββατο, 20 July 2019 10:15

Magnax E-Axle, ηλεκτροκινητήρας νέας γενιάς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Magnax E Axle motor 001

 

Μετά από έρευνες 6 ετών, η Βελγική εταιρεία Magnax, ανέπτυξε έναν πανίσχυρο ηλεκτροκινητήρα αξονικής ροής νέας γενιάς, για χρήση σε αυτοκίνητα (εντός και εκτός τροχών), μοτοσυκλέτες, αεροσκάφη, drones και άλλες εφαρμογές.

 

Magnax E Axle motor 002

 

 

Οι κινητήρες αυτοί, διαθέτουν διπλό ρότορα που επιτρέπει τη χρήση μαγνητικού χάλυβα αποτελούμενο από προσανατολισμένους κόκκους, το οποίο όπως ισχυρίζεται η Magnax, μπορεί να μειώσει τις απώλειες του πυρήνα έως και 85%, παρέχοντας ασυναγώνιστη απόδοση.

 

Magnax E Axle motor 003

 

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα ορθογώνιο τμήμα χαλκού για τις περιελίξεις του στάτορα, που έχει ως αποτέλεσμα έναν υψηλό συντελεστή πλήρωσης 90% και υψηλή πυκνότητα ισχύος, που φθάνει τα 15kW / kg ((2 έως 4 φορές περισσότερο από τους κινητήρες ακτινικής ροής PM). 

 

Magnax E Axle motor 004

 

Οι ηλεκτροκινητήρες που βασίζονται στην τεχνολογία Axial Flux της Magnax, διαθέτουν διάφορους τύπους ισχύος για να επιλέξετε από 33,53 ίππους (25 kW) έως 670,51 ίππους (500 kW) και ταχύτητα περιστροφής που φθάνει τις 18.000 σ.α.λ. Οι ηλεκτροκινητήρες Axial Flux της Magnax, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συστήματα με τάση από 48 Volt έως 800 Volt. 

 

Magnax E Axle motor 008 

Ο κινητήρας έχει μία εξαιρετική αναλογία ισχύος / βάρους, αφού μπορεί να παράγει ισχύ 400 ίππων (300 kW), με πολύ μικρό βάρος, το οποίο δεν ξεπερνά τα 22,5 κιλά. Οι περιελίξεις του στάτορα είναι επίσης πολύ κοντά στο αλουμινένιο περίβλημα του κινητήρα για την ενίσχυση της ψύξης του.

 

Magnax E Axle motor 007 

Σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς κινητήρες που τοποθετούνται εντός των τροχών (In-Wheel), οι κινητήρες αξονικής ροής Magnax Yokeless, ζυγίζουν 2 έως 3 φορές λιγότερο, έχουν μικρότερες διαστάσεις από τους συμβατικούς ηλεκτροκινητήρες και η απόδοση της ισχύος τους, παραμένει υψηλή ακόμη και στις χαμηλότερες στροφές (95% στις 600 σ.α.λ.).

 

Magnax E Axle motor 006

 

Το μικρό μήκος του άξονα των κινητήρων αξονικής ροής της Magenax, δίνει νέες δυνατότητες όσον αφορά τη ευκολία τοποθέτησης σε ηλεκτροκίνητα ή υβριδικά αυτοκίνητα και στις διατάξεων των συστημάτων επέκτασης αυτονομίας. Επίσης, η modular κατασκευή τους, παρέχει την δυνατότητα αξονικής σύνδεσης δύο κινητήρων, έτσι ώστε να πολλαπλασιασθεί η ροπή και η ισχύς, όταν η διάμετρος του κινητήρα εξαντλει τα όρια του χώρου τοποθέτησης.

 

Magnax E Axle motor 005

Διαβάστηκε 1219 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 July 2019 13:33
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Protean Drive, ηλεκτροκινητήρας EV

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων