Σάββατο, 27 July 2019 18:43

Η ηλεκτροκίνηση, ξεκινά απο τις αρχές του 19ου αιώνα.

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εlectric car map

 

Το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, αποτελούσε απο παλιά, το αντικείμενο της επιθυμίας του ανθρώπου, για ήσυχη και καθαρή μετακίνηση, παρά το γεγονός ότι σήμερα παρουσιάζεται ως μια νέα τεχνολογία.

Οπως θα δούμε παρακάτω, η ιστορία της ηλεκτροκίνησης, ξεκινά από τις αρχές του 19ου αιώνα, όπου πολλοί ερευνητές, εφευρέτες, χομπίστες και αργότερα κατασκευαστές αυτοκινήτων, προσπάθησαν να αντικαταστήσουν τη μηχανή εσωτερικής καύσης με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Το πρώτο βήμα έγινε το 1821, όταν ο Άγγλος Michael Faraday, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες που έχει αναδείξει η ανθρωπότητα, δημιούργησε στο εργαστήριο του, τον πρώτο πειραματικό ηλεκτρομαγνήτη, βασιζόμενος σε προηγούμενα πειράματα του Δανού επιστήμονα Hans Christian Ørsted.

 

1870 Michael Faraday

 

Το 1828, ο Ούγγρος ερευνητής Ányos Jedlik, πειραματιζόταν με ηλεκτρομαγνητικές περιστρεφόμενες συσκευές, τις οποίες ονόμαζε μαγνητοσκοπικούς αυτοτροφοδότες, και παρουσίασε την πρώτη συσκευή που περιείχε τα τρία βασικά συστατικά των ηλεκτρικών κινητήρων συνεχούς ρεύματος (τον στάτορα, τον ρότορα και τον εναλλάκτη). Στο πρωτότυπο που κατασκεύασε, τόσο τα σταθερά όσο και τα περιστρεφόμενα μέρη ήταν ηλεκτρομαγνητικά.

 

Anyos electric 1828

 

Ο πρώτος ηλεκτροκινητήρας, που χτίστηκε το 1828, και οι οδηγίες λειτουργίας του Jedlik, φυλάσσονται στο Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βουδαπέστης. Ο κινητήρας λειτουργεί τέλεια έως και σήμερα. Ωστόσο, ο Jedlik ανέφερε την εφεύρεσή του δεκαετίες αργότερα.

Το 1831, ο Joseph Henry, καθηγητής μαθηματικών στο Albany της Nέας Yόρκης, κατασκευάζει τον πρώτο ηλεκτροκινητήρα στην προσπάθειά του να κατανοήσει τον ηλεκτρομαγνητισμό.

Το 1834, ο Thomas Davenport, γεννημένος στο Williamstown του Vermont των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και η συζυγός του Emily, κατασκευάζουν τον πρώτο ηλεκτρικό κινητήρα και τον τοποθετούν σε ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα χρησιμοποιώντας μη επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Ομως, δεν ήταν αρκετά ισχυρός, ούτε για να μεταφέρει το βάρος της δικής του μπαταρίας. Η εφεύρεσή του κρίθηκε αποτυχημένη και οι επενδυτές δεν ενδιαφέρθηκαν.

 

Davenports electric Motor 1834βββ

 

 

Το 1851, ο Charles Grafton Page, ένας εξεταστής διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ, κατασκευάζει το ηλεκτρικό μοτέρ με πηνίο διπλής περιέλιξης. Η Γερουσία των ΗΠΑ, χρηματοδότησε μια πρωτότυπη ηλεκτρική ατμομηχανή, η οποία πραγματοποίησε δοκιμαστική διαδρομή από την Ουάσιγκτον DC στην πόλη Μπάλτιμορ MD και απόσταση περίπου 64 χιλιόμετρα.

charles grafton page

Ο Charles Grafton Page, σχεδίασε αυτή την ηλεκτρική ατμομηχανή και χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις του στην Ουάσινγκτον για να πάρει χρηματοδότηση. Η προσπάθεια όμως απέτυχε όταν οι διαχωριστήρες πηλού των στοιχείων των μπαταριών έσπασαν και καθώς η μόνωση καταστράφηκε τα πηνία των μαγνητών υπερθερμάνθηκαν και βραχυκυκλώθηκαν. 

 

Το 1874, ο Sir David Salomons, κατασκεύασε μια μικρή ηλεκτρική άμαξα, αλλά λόγω του γεγονότος ότι εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν συσσωρευτές, δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει.

 

1874 SALOMONS

 

Την ίδια χρονιά δημιούργησε ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο, που και αυτό δεν πέτυχε το σκοπό του, καθώς είχε την τάση να καίει τα ρούχα του χρήστη! Καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1890, επισκεπτόταν συχνά το Παρίσι για να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία.

 

Το 1881, η εταιρεία Jeantaud Electric, παρουσιάζει στη Γαλλία το πρώτο μοντέλο ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

 

Jeantaud 1898

 

Το ίδιο έτος, οι William Ayrton & John Perry, κατασκεύασαν και παρουσίασαν ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο.

1888 ayrton perry 1


Διαβάστηκε 161 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 July 2019 13:36
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ιστορία της ηλεκτροκίνησης 1879 - 1890 »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων