Κυριακή, 28 July 2019 13:54

Ιστορία της ηλεκτροκίνησης 1890 - 1900

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

1890 Morisson electric car

 

Το 1890, ο William Morrison παρουσιάζει στην Αμερική, το πρώτο τετράτροχο ηλεκτρικό όχημα το Morrison Electric, του οποίου κατασκευάστηκαν συνολικά 12 αντίγραφα.

Το αυτοκίνητο, διέθετε 24 μπαταρίες, σχεδίασης και κατασκευής του Morrison, τοποθετημένες κάτω από το μπροστινό κάθισμα. Οι 24 μπαταρίες είχαν χωρητικότητα 112 αμπερορίων, στα 58 Volt, χρειάζονταν 10 ώρες για να επαναφορτιστούν πλήρως και η κάθε μπαταρία ζύγιζε 12,8 κιλά. Ο ηλεκτροκινητήρας απέδιδε περίπου 4 ίππους και ήταν τοποθετημένος κάτω απο το πάτωμα και προς τον οπίσθιο άξονα.

Το σύστημα διεύθυνσης προσαρμόσθηκε στον εμπρόσθιο άξονα και ελεγχόταν από έναν τροχό χειρός. Το καινοτόμο σύστημα μετάδοσης rack and pinion, κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον William Morrison και κινούσε τους μπροστινούς τροχούς. Η τελική ταχύτητα κυμαινόταν από 9 έως 18 χλμ./ώρα και η αυτονομία του τα 160 χιλιόμετρα με μία πλήρη επαναφόρτιση.

Το 1891, ο Morrison υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία American Battery Company που λειτουργούσε υπό την διεύθυνση του Harold Sturgis, με σκοπό την κατασκευή και προώθηση της μπαταρίας του Morrison.

Ο Sturgis, έβαλε καθίσματα σε ένα από τα αυτοκίνητα της Morrison Electric, παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα του οχήματος και την μπαταρία του. Ο Morrison εξέτασε το ηλεκτρικό όχημά του, αλλά ποτέ δεν το κράτησε για τον εαυτό του ούτε αγόρασε ποτέ άλλο αμερικανικό αυτοκίνητο. Ο William Morrison, έγινε ένας πολύ πλούσιος από τις εφευρέσεις του. Πιστεύεται ότι κατείχε περισσότερα από 20 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με κατασκευές που συνδέονται με μπαταρίες αποθήκευσης. 

Το 1892 η εταιρεία Studebaker, παρουσιάζει το πρώτο της ηλεκτρικό τετράτροχο μοντέλο.

 

1892 studebaker 002

 

Το 1893 διεξάγεται στο Σικάγο, η έκθεση World’s Columbian Exposition, εισάγοντας την ηλεκτρική εποχή των αυτοκινήτων στην αμερικανική αγορά.

Έτσι, μεταξύ των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων, υπήρχαν πολλά ηλεκτρικά, όπως ένα ηλεκτρικό ταξί σχεδιασμένο από τον Walter Bersey και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Morrison, το οποίο τώρα ανήκε στην εταιρεία American Battery Co. και ήταν το μόνο που εκινείτο.

Το ηλεκτρικό μοντέλο του Morrison, χρησιμοποιήθηκε επίσης για να μετακινεί στους χώρους της έκθεσης, τους σημαντικούς επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών μελλοντικών κατασκευαστών αυτοκινήτων.

 

krieger

 

Το 1894 ο Louis Antoine Krieger, κατασκευάζει στό Παρίσι τις πρώτες ηλεκτρικές άμαξες, που καταργούσαν την χρήση αλόγων. Χρησιμοποίησε καί το σύστημα regenerative braking, το οποίο τροφοδοτείτο από την ενέργεια των φρένων, την αποθήκευε στην μπαταρία της άμαξας και την χρησιμοποιούσε αργότερα, σαν υποβοήθηση της ισχύος του ηλεκτρικού κινητήρα.

 

Electrobat I

 

Το ίδιο έτος, ο χημικός Pedro J. Salom και ο μηχανικός Henry G. Morris, σχεδίασαν και κατασκεύασαν στην πόλη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβανίας, το Electrobat, το οποίο ήταν ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και οι δύο είχαν εμπειρία στους συσσωρευτές αυτοκινήτων, αλλά καθώς η αγορά τους εξασθενούσε, συνεργάστηκαν για να κατασκευάσουν ηλεκτροκίνητα οχήματα. Η προσπάθειά τους, κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις 31 Αυγούστου του 1894.

 

1894 Electrobat I

 

Το 1895, ξεκίνησε η παραγωγή του Electrobat Ι και επρόκειτο για ένα αργό και βαρύ όχημα 1700 κιλών, με χαλύβδινους τροχούς για να στηρίζουν το τεράστιο βάρος της μπαταρίας μολύβδου-οξέος των 640 κιλών. Είχε αυτονομία 80 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα 24 χλμ/ώρα. Οι δύο άνδρες στη συνέχεια ίδρυσαν την Morris & Salom Electric Wagon and Carriage Company, την πρώτη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 

 

1895 Electrobat II

 

Με συνεχή έρευνα και ανάπτυξη, οι μεταγενέστερες εκδόσεις του Electrobat ήταν ελαφρύτερες και ταχύτερες, είχαν ελαστικά στους τροχούς, ανάρτηση ελικοειδούς ελατηρίου και η οδήγηση γινόταν από τους πίσω τροχούς. Οι νεώτερες εκδόσεις, διέθεταν δύο κινητήρες ισχύος 1,5 ίππων (1,1 kW).

Το δεύτερο μοντέλο, το Electrobat ΙΙ, βελτιώθηκε και ζύγιζε 660 κιλά ενώ η μπαταρία του μόλις 256 κιλά, είχε αυτονομία 40 χιλιόμετρα ανά φόρτιση και τελική ταχύτητα 32 χλμ/ώρα. Το Electrobat II, καθώς και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Morrison, έλαβαν μέρος στον πρώτο αγώνα αυτοκινήτων που διεξήχθη στην Αμερική, στην πόλη του Σικάγο. Ο τερματισμός ανέδειξε νικητή το Electrobat II, ακολουθούμενο από μερικά γερμανικά βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Το αμάξωμα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Charles S Caffery Carriage Co.

 

1895 Electrobat IV

 

Το 4ο μοντέλο, Electrobat ΙV, φτιάχθηκε στα τέλη του 1895 και ήταν ακόμα ελαφρύτερο από τα υπόλοιπα. Αυτό το μοντέλο ήταν το καλύτερο της σειράς, με βάρος 320 κιλά, μπαταρία βάρους 140 κιλών, αυτονομία 40 χιλιόμετρα και τελική 32 χλμ/ώρα.

Λόγω του υψηλού αρχικού κόστους και των διακυμάνσεων της διαχείρισης των μπαταριών μολύβδου, οι Morris και Salom, αντιλήφθηκαν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα ήταν πιο κατάλληλα για την εξυπηρέτηση ενός στόλου παρά για την ατομική ιδιοκτησία και έτσι σχεδίασαν μια ηλεκτρική έκδοση ΤΑΧΙ για την εταιρεία Hansom που δραστηριοποιούνταν στους δρόμους των μεγάλων αμερικανικών πόλεων.

Προκειμένου να ξεπεραστεί η περιορισμένη αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων και η έλλειψη υποδομής επαναφόρτισης, προτάθηκε για πρώτη φορά ήδη από το 1896 μια υπηρεσία ανταλλαγής μπαταριών. Η ιδέα τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή από την Hartford Electric Light Company μέσω της υπηρεσίας μπαταριών GeVeCo και ήταν αρχικά διαθέσιμη για τα ηλεκτρικά φορτηγά.


1895 Ogden Bolton Jr. electric bicycle

 

Στα τέλη του 1895, εκδόθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ, για το ηλεκτροκίνητο ποδήλατό με τροφοδοσία από μπαταρία του Ogden Bolton Jr.

Το 1896, η εταιρεία του Andrew Riker, αρχίζει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ιδρύεται στην Αμερική, η πρώτη επιχείρηση πώλησης αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

 

1896 Riker Electric Tricycle

 

 

Το ίδιο έτος, oι Morris και Salom, κατασκεύασαν δώδεκα ΤΑΧΙ για την εταιρεία Hansom με βάση το Electrobat ΙV, και έτσι έκαναν την εμφάνιση τους τα πρώτα ηλεκτροκίνητα TAXI στη Νέα Υόρκη και μετά στη Βοστώνη και σε άλλες πόλεις των Η.Π.Α.

 

 

 

Τα ηλεκτροκίνητα ΤΑΧΙ, είχαν τη δυνατότητα να λειτουργούν για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια και μετά αποσύρονταν σε ένα σταθμό επαναφόρτισης, ώστε να αντικατασταθούν οι μπαταρίες τους με νέες και στη συνέχεια ξαναγύριζαν στην εργασία τους!

Αργότερα οι Morris και Salom, πώλησαν τα ΤΑΧΙ και την ιδέα τους στον Isaac L. Rice, ιδιοκτήτη της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων, μία επιχείρηση με έδρα το Elizabethport του New Jersey, ο οποίος την πώλησε το 1897 στην εταιρεία Pope-Waverley.

 

1898 Riker Electric

 

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος αγόραζε το όχημα χωρίς μπαταρία, από την General Vehicle Company (GVC, θυγατρική της General Electric Company) και η ηλεκτρική ενέργεια αγοραζόταν από την Hartford Electric μέσω ανταλλακτικής μπαταρίας. Ο ιδιοκτήτης κατέβαλε μια μεταβλητή χρέωση ανά χιλιόμετρο και ένα μηνιαίο τέλος υπηρεσίας για τη συντήρηση και αποθήκευση του φορτηγού.

Η υπηρεσία αυτή, παρεχόταν μεταξύ 1910 και 1924 και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κάλυπτε περισσότερα από 9,500,000 χιλιόμετρα. Το 1917, μια παρόμοια επιτυχημένη υπηρεσία λειτούργησε στο Σικάγο για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Milburn Wagon Company, οι οποίοι επίσης μπορούσαν να αγοράσουν το όχημα χωρίς τις μπαταρίες.

1896 roberts electric

Hλεκτρικό μοντέλο από την Roberts Electric.

 

1897
Το πρώτο όχημα με υδραυλικό τιμόνι, που εμφανίσθηκε, ήταν ενα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

 

1897 Neale electric car

 

Ο Douglas Neale, παρουσίασε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Neale, το οποίο μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα από 3 έως 12 μίλια την ώρα. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην Έκθεση αυτοκινήτων του 1897 στο Crystal Palace. Το αυτοκίνητο, διέθετε μπαταρία τύπου Plante ή καθαρού μολύβδου, 15 στοιχείων χωρητικότητας 115 Ah το καθένα. Η μπαταρία, επαναφορτιζόταν κάθε 55 χιλιόμετρα. Μόνο ένας περιορισμένος αριθμός, ενδεχομένως τέσσερα, από αυτά τα οχήματα κατασκευάστηκαν και κανένας δεν επιβίωσε.

 

1898 London Electrical cabs

Ένας στόλος ηλεκτρικών taxι συστήνεται στό Λονδίνο από τον Walter C. Bersey, ιδρυτή της London Electrical Cab Company LTD. και τους αποδίδεται το ψευδώνυμο “Hummingbirds” εξ' αιτίας του ήχου που έβγαζαν. Ο εφευρέτης του ηλεκτρικού λονδρέζικου taxi, Walter Bersey, ήλπιζε ότι το καινούριο του όχημα θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις άμαξες με άλογα ως νέο πρότυπο, αλλά αυτό δεν έγινε.

 

1896 Morris Salom electric coupe

 

Η ηλεκτρική ενέργεια ήταν ακόμα πολύ ακριβή την εποχή εκείνη, και το αυτοκίνητο ήταν βαρύ, αργό και με πολλούς κραδασμούς λόγω των σκληρών τροχών του. Το χειρότερο απ 'όλα, ήταν το ότι δεν ήταν αρκετά ανθεκτικό για τον καθημερινό φόρτο εργασίας στο Λονδίνο. Ετσι, μέσα σε δύο χρόνια, τα δεκάδες ηλεκτρικά taxi, που είχαν εξυπηρετήσει κάποτε τους δρόμους της πόλης, είχαν αποσυρθεί.

 

bersey electric taxi

Ηλεκτρικό ΤΑΧΙ Bersey, στη Μ. Βρετανία του 1897.

Εάν το ταξί του Bersey, είχε έρθει μερικά μόνο χρόνια αργότερα, ίσως να είχε δουλέψει. Το 1900, εισήχθησαν στην αγορά αυτοκινήτων τα ελαστικά της Dunlop και ίσως ήταν αρκετά για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα κραδασμών που ήταν η αιτία της αποτυχίας του αυτοκινήτου. Το νομικό πλαίσιο για τις σωστές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας και ως εκ τούτου για την προσιτή ηλεκτρική ενέργεια, ήρθε από το 1899 έως και το 1905. Έτσι ο Bersey ήταν μπροστά από το χρόνο του και ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για το ηλεκτρικό taxi. Οι άμαξες με άλογα συνέχισαν να αποτε΄λούν το κύριο μεταφορικό μέσον για ακόμη είκοσι χρόνια και τελικά αντικαταστάθηκαν από πετρελαιοκινητήρες εσωτερικής καύσης.

 

1897 τα πρώτα ηλεκτρικά ΤΑΧΙ της Ν. Υόρκης

 

Επίσης το 1897, ένας στόλος ηλεκτρικών taxi (cabs) συστήνεται στην Νέα Υόρκη από την εταιρεία Samuel’s Electric Carriage and Wagon Company.

 

1898

1898 Madelvic Motor Carriage Co. Ltd

 

Ιδρύεται στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, η εταιρεία Madelvic Motor Carriage, από τον αστρονόμο William Peck, με σκοπό την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας, διέθετε την κύρια καμπίνα των επιβατών με δύο τροχούς και μία εξωτερική μονάδα με τρείς τροχούς, τοποθετημένη στο εμπρόσθιο μέρος του. Η εξωτερική μονάδα περιλάμβανε τον κινητήρα, τις μπαταρίες και ένα μικρό κεντρικό τροχό, τοποθετημένο πίσω από τον άξονα, που προωθούσε το αυτοκίνητο. Αυτή η μονάδα, μπορούσε επίσης να συνδεθεί με μία οποιαδήποτε άμαξα και να την μετατρέψει σε ηλεκτροκίνητη.

Ωστόσο, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν ήταν το μέλλον, και η Madelvic Motor Carriage χρεοκόπησε και εξαγοράσθηκε από την εταιρεία Kingsburgh Motor Company το 1900.

 

PORSCHE

 

Μέ την βοήθεια του μηχανικού V. Lohner o Dr. Ferdinand Porsche, 23 ετών κατασκευάζει το πρώτο του αυτοκίνητο, the Lohner Electric Chaise. Με δύο μοτέρ, ένα σε κάθε μπροστινό τροχό αναφέρεται επίσημα σαν το πρώτο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο που κατασκευάσθηκε στόν κόσμο.

 

1898 winton stanhope phaeton

H εταιρεία Winton Stanhope, παρουσιάζει το ηλεκτρικό μοντέλο Phaeton.

 

jamais contente 1

 

Το 1899, το αυτοκίνητο του Camille Jenatzy’s “Jamais Contente’ (ποτέ ικανοποιημένος), θέτει το πρώτο ρεκόρ τελικής ταχύτητας, με 105,88 χλμ./ώρα, ένα αεροδυναμικό αμάξωμα και δύο μοτέρ των 12 volt. Η εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ραγδαία και είμαστε πάνω από ένα αιώνα πριν απο τη σημερινή εποχή.!!!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχίζουν την υπεροχή τους και την ίδια εποχή κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως οι: Riker Electric Vehicle Company,   Electric Carriage and Wagon Company,   Electric Storage Battery και Samuel’s Electric Carriage and Wagon Company ιδρύουν από κοινού την εταιρία “Electric Vehicle Company,” προσπαθώντας να μονοπωλήσουν στην αμερικάνικη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

 

1912 Silent Waverley ad

 

Ο Clinton Edgar Woods, απόφοιτος της ηλεκτρομηχανολογικής σχολής του MIΤ,  ιδρύει την εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Woods Motor Vehicle Company. Τρία χρόνια μετά, ιδρύει την American Electric Vehicle Company, η οποία αργότερα μετονομάσθηκε σε Waverly Company.

 

1899 baker electric

 

Επίσης την ίδια χρονιά, παρουσιάζεται το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευαζόταν μέσω βιομηχανοποιημένης παραγωγής, από την Baker Electric Motor Vehicle Company.

 

1899 COLUMBIA ELECTRIC LANDAULET 1899

Η εταιρεία Columbia Electric Company, παρουσιάζει το δικό της ηλεκτρικό μοντέλο.


Το 1900, το πρώτο ρεκόρ απόστασης επιτυγχάνεται από το αυτοκίνητο της εταιρείας BGS και ασφαλώς ειναι ενα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Οδηγείται συνεχόμενα για 180 μίλια (290 χλμ) με μία μόνο φόρτιση.

 

1900 Wood electric truck

 

H Wood Electric παρουσιάζει ένα μοντέλο ηλεκτρικού φορτηγού. Στις Η.Π.Α, από τις αρχές του 20ού αιώνα, το 40% των αυτοκινήτων τροφοδοτείτο με ατμό, το 38% με ηλεκτρισμό και το 22% με βενζίνη. Συνολικά ταξινομήθηκαν 33.842 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η Αμερική έγινε η χώρα όπου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είχαν αποκτήσει την μεγαλύτερη αποδοχή.

Διαβάστηκε 111 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 August 2019 15:54

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων