Κυριακή, 28 July 2019 18:14

Ιστορία της ηλεκτροκίνησης 1900 - 1910

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

1901 National Electric 002

 

Η εταιρεία National Automobiles & Electric Co., ιδρύθηκε το 1900 στην Ινδιανάπολη της πολιτείας Ιντιάνα των Η.Π.Α με σκοπό την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας, ήταν το National Style A, το οποίο παρουσιάσθηκε το 1900. Το Style A, διέθετε ηλεκτροκινητήρα που βρισκόταν στο πίσω μέρος του με ισχύ 1,5 ίππων, μπαταρία 40 στοιχείων, ηλεκτρική κόρνα, ηλεκτρικά φώτα, βολτόμετρο και αμπερόμετρο και αυτονομία 38 χιλιομέτρων. Το συγκεκριμένο 2θέσιο αυτοκίνητο με το ξύλινο πλαίσιο, μπορούσε να φθάσει την τελική ταχύτητα των 20 χλμ./ώρα.

 

1901 National Electric

Ένας από τους προέδρους της National, ο Arthur C. Newby, ήταν ένας από τους επενδυτές που δημιούργησαν το αυτοκινητοδρόμιο Indianapolis Motor Speedway. Τα πρώτα μοντέλα της εταιρείας National, ήταν ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα που προσφέρονταn σε πληθώρα στυλ αμαξώματος. Μια διαφήμιση του 1901, δήλωνε με έμφαση: "Αυτό το ηλεκτρικό όχημα είναι πάντα έτοιμο, δεν απαιτεί καμία μηχανική γνώση για να το οδηγήσεις και αντίθετα με τα άλλα ηλεκτρικά οχήματα, το National είναι πρωτίστως απλό, ισχυρό, κομψό και άριστο».

 

1901 Βriner electric 002

 

Το 1901, η Briner Electric παρουσίασε το δικό της ηλεκτρικό μοντέλο και η πολιτεία του Κονέκτικατ έθεσε το πρώτο όριο ταχύτητας στα 20 χλμ./ώρα (12 mph). Η εταιρεία Kriéger, ήδη παρήγαγε τρία μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το Brougham, το Landaulette και το Electrolette και εκείνη τη χρονιά, κατασκεύασε συνολικά 43 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Το 1902, Ο Walter C. Baker, 34χρονος πτυχιούχος μηχανικός της Σχολής Εφαρμοσμένης Επιστήμης του Cleveland, που κατασκεύαζε ηλεκτρικά οχήματα αρκετά χρόνια πρίν, παρουσίασε ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο με ασυνήθιστο σχεδιασμό, το οποίο ονόμασε Road Torpedo. Το αυτοκίνητο που είχε το σχήμα τορπίλης, διέθετε έναν ηλεκτροκινητήρα Elwell-Parker 12 ίππων, ξύλινο σκελετό, τροχούς 36 ιντσών με ξύλινες ζάντες, ελαστικά 3 ιντσών, ήταν βαμμένο σε μαύρο χρώμα και ήταν το πρώτο στον κόσμο που διέθετε αεροδυναμικό σχεδιασμό και ζώνες ασφαλείας.

 

1902 Baker Electric Torpedo

 

Κάτω από το αμάξωμα του Torpedo, υπήρχαν δύο καθίσματα, ένα εμπρός για τον οδηγό και ένα πίσω για τον συνοδηγό. Ο συνοδηγός ρύθμιζε την τάση της μπαταρίας καθώς το αυτοκίνητο αύξανε ταχύτητα. Η Baker Electric με το αεροδυναμικό της μοντέλο Torpedo έσπασε το φράγμα ταχύτητας των 125 χλμ/ώρα. Το ρεκόρ αυτό διατηρήθηκε για 64 χρόνια.

 

1902 STUDEBAKER Electric

 

Η εταιρεία Studebaker, ξεκίνησε επίσημα την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκείνη τη χρονιά, επιλέγοντας την ηλεκτροκίνηση λόγω του ότι τα ηλεκτρικά οχήματα ήταν καθαρά για το περιβάλον, εύκολα στην επαναφόρτιση τους, συμπεριφέρονταν καλά στα αστικά κέντρα και δεν χρειάζονταν πρατήρια ανεφοδιασμού καυσίμων. Τα μοντέλα της Studebaker Electric, ήταν διαθέσιμα σε διάφορα στυλ αμαξώματος, όπως το Stanhope, το Victoria και το Surrey.

 

1903 National Electric Vehicles

 

Το 1903, δίδεται το πρώτο πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα σε οδηγό ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ο Krieger κατασκευάζει το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο (LC19), ένα εμπροσθοκίνητο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο είχε και βενζινοκινητήρα. Το αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο με υδραυλικό τιμόνι πράγμα πολύ πρωτοποριακό για την εποχή αυτή.

 

1903 Kriéger Electric Landaulet

 

Είναι δε αξιόλογο, ότι πιο πρωτοποριακό ήταν το υδραυλικό τιμόνι παρά ο ηλεκτρικός κινητήρας για την κίνηση των αυτοκινήτων. To μοντέλο του Krieger, είχε τελική ταχύτητα 30 έως 33 χλμ./ώρα, ζύγιζε περίπου 2 τόνους και μπορούσε να ταξιδέψει περίπου 80 χιλιόμετρα, με μία πλήρη φόρτιση των μπαταριών του.

 

1903 Woods Motor Vehicle Co. 001

 

1903 woods electric 2

 

Εκείνη την εποχή στο Λονδίνο, κυκλοφορούσαν πολύ περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από αυτά με κινητήρα βενζίνης. 

 

Το 1904, η εταιρεία Compagnie Parisienne des Voitures Electriques (πρώην Krieger Electric) παρουσίασε το νέο δικό της ηλεκτρικό όχημα τύπου Brougham, στο Courbevoie της γαλλικής πόλης Seine.

 

Το 1905, πρωτοπαρουσιάσθηκε το Hedag Electric, ένα από τα πιό καλοσχεδιασμένα ηλεκτρικά μοντέλα. Η εταιρεία Rauch & Lang, ένας πασίγνωστος κατασκευαστής πολυτελών αμαξών στο Κλίβελαντ, είδε την επιτυχία του γείτονα της Baker και αποφάσισε να μετατρέψει τις άμαξες της σε ηλεκτρικές.

 1905 HEDAG ELECTRIC BROUGHAM

Το 1906, η εταιρεία Edisson Electric Company, απέκτησε τον δικό της στόλο ηλεκτρικών οχημάτων.

 

1906 electric cars fleet of edisson company

 

Εκείνη τη χρονιά, η Baker Electric κατασκεύασε 800 αυτοκίνητα, αριθμός που την κατέστησε τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο την εποχή εκείνη. Οι άνθρωποι της εταιρείας, καυχιόντουσαν ότι το νέο τους εργοστάσιο ήταν "το μεγαλύτερο στον κόσμο", σε διαφημίσεις. Η εταιρεία έκανε επίσης μια αλλαγή από την παραγωγή Baker Electric Carriages σε αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τις διαφημιστικές καταχωρήσεις της εταιρείας, χρησιμοποιούσαν υλικά που επέλεγαν με κάθε λεπτομέρεια στην κατασκευή και το φινίρισμα τους, παράγοντας οχήματα τα οποία διακρίνονταν για τα άριστα χαρακτηριστικά τους.

Το Baker Landolet του 1906,  πωλείτο στην τιμή των 4,000 $. Η εταιρεία κατασκεύαζε επίσης τα μοντέλα Imperial, Suburban, Victoria, Surrey, Depot Carriages και άλλα νέα μοντέλα "που θα ανακοινωθούν αργότερα". Ένα από τα πιο ασυνήθιστα μοντέλα της εταιρείας, ήταν το Baker Brougham του 1906, με τον οδηγό να κάθεται στο εξωτερικό-πίσω μέρος.

Το 1907, ιδρύεται στο Detroit του Michigan των Η.Π.Α, η εταιρεία Detroit Electric από τον ιδιοκτήτη της εταιρίας Anderson Electric Car που έδρευε επίσης στο Detroit. Η εταιρεία κατασκεύασε 13.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 1907 έως το 1939 οπότε και σταμάτησε η παραγωγή. Το 2008, η μάρκα Detroit Electric αναβίωσε, για να παράγει σύγχρονα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ως Detroit Electric Holding Ltd. με έδρα στην Ολλανδία. Η παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της εταιρείας, το οποίο τροφοδοτούσε μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία μολύβδου οξέος, ξεκίνησε το 1907.

detroit electric logo

1907 Detroit Electric Model D

detroit electric logo

1907 Baker Model M Roadster

 

Η εταιρεία Baker Electric, παρουσίασε το Model M roadster, ένα από τα δεκαεπτά μοντέλα που διέθετε η εταιρεία στην αγορά εκείνη την εποχή. Το μικρότερο ήταν το Stanhope, το μεγαλύτερο το Inside Drive Coupe και υπήρχε επίσης το Extension Front Brougham με τιμή στα 4,000 $ και ψηλότερα πίσω καθίσματα. Επίσης, η Baker παρουσίασε την ίδια χρονιά και μια σειρά φορτηγών χωρητικότητας μέχρι 5 τόνων.

Από το 1911 έως το 1916, τα αυτοκίνητα διαφημίζονταν για τη μεγάλη αυτονομία τους που έφθανε τα 130 χιλιόμετρα μέχρι την επαναφόρτιση της μπαταρίας, αφού για επιπλέον 600 $, εξοπλίζονταν με μια μπαταρία νικελίου σιδήρου Edison. Σε μια δοκιμή, ένα Detroit Electric έτρεξε για 340,10 χιλιόμετρα, με μία μόνο φόρτιση. Η τελική ταχύτητα, ήταν μόνο 50 χλμ/ώρα, αλλά αυτό θεωρείτο εκείνη την εποχή επαρκές, για οδήγηση εντός των ορίων της πόλης.

 

1907 electric street sweeper in Berlin

Ηλεκτρικό όχημα καθαρισμού δρόμων, στό Βερολίνο του 1907.

1907 Studebaker Electric Stanhope Model 22b

 

Η κατάρευση των τραπεζών και η ύφεση του 1907. Το κράχ του αμερικάνικου χρηματιστηρίου οδήγησε σε κατάρρευση πολλών μεγάλων τραπεζών και πάγωμα της ρευστότητας σε πολλές επιχειρήσεις. Αν και η εταιρεία Electric Vehicle Company, είχε κέρδη ύψους 200,000 $ ετησίως από κατασκευαστές αυτοκινήτων έκρηξης που πλήρωναν για τα δικαιώματα της ευρεσιτεχνίας του Seldon και αξιοπρεπή κέρδη από πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δεν ήταν σε θέση να αναχρηματοδοτήσει ενυπόθηκα χρεόγραφα αξίας 2,500,000 $ και πήγε σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης. Στο αποκορύφωμά της κρίσης, υπήρχαν 616 ηλεκτρικά Τaxi και ηλεκτρικά λεωφορεία στον στόλο της Νέας Υόρκης. Έτσι τα ηλεκτροκίνητα Taxi έως το 1910 βγήκαν εκτός λειτουργίας, ενώ το 1908, παρουσιάσθηκαν τα πρώτα βενζινοκίνητα. Αυτή η ύφεση ήταν ένας παράγοντας στην απόφαση του Henry Ford να κατασκευάσει ένα μόνο μοντέλο και σε χαμηλή τιμή. 

 

1908

1908 mercedes electric food transporter

Ηλεκτρικό φορτηγό μεταφοράς τροφίμων από την Mercedes.

1908 100 MILE FRITCHLE ELECTRIC

 

Ένας από τους πιο εκκεντρικούς και ενδιαφέροντες κατασκευαστές πρώιμων ηλεκτρικών αυτοκινήτων ήταν ο Oliver P. Fritchle, ένας χημικός και ηλεκτρολόγος μηχανικός που ξεκίνησε ως επισκευαστής αυτοκινήτων μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ο ίδιος. Ο Fritchle πούλησε το πρώτο του όχημα το 1906 και ίδρυσε εργοστάσιο παραγωγής στο Ντένβερ του Κολοράντο το 1908. Ο Fritchle έφτιαξε μία από τις καλύτερες μπαταρίες αυτοκινήτων, η οποία ισχυρίστηκε, θα μπορούσε να δώσει αυτονομία 160 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

Το 1908, ο Oliver P. Fritchle, δοκίμασε το μοντέλο Fritchle Victoria δύο θέσεων, οδηγώντας το από τη Νεμπράσκα έως τη Νέα Υόρκη (όπου και πωλήθηκε αντί 2.000 $), για να αποδείξει στους άλλους κατασκευαστές την ανωτερότητα της κατασκευής του.

 

1908 100 MILE FRITCHLE ELECTRIC 002

Το ταξίδι του, διήρκεσε 20 ημέρες, σε μία διαδρομή 1800 μιλίων, σε τραχείς και ανύπαρκτους δρόμους και ο Fritchle φόρτιζε το αυτοκίνητο, στους κεντρικούς ηλεκτρικούς σταθμούς ή σε ηλεκτρολογεία αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μετά το ταξίδι, το οποίο φρόντισε να δημοσιοποιήσει, αυτός και το αυτοκίνητό του επέστρεψαν θριαμβευτικά στο Ντένβερ με τραίνο. Ο Fritchle ονόμασε τα αυτοκίνητά του "Fritchle 100 μιλίων" και υποσχόταν παράδοση σε 10 ημέρες μετά την παραγγελία. Στο Ντένβερ και την Αμερικανική Δύση, τα αυτοκίνητά του κυριαρχούσαν, με διασημότητες όπως η Molly Brown που οδηγούσε ένα Fritchles. Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του, που ο Fritchle άνοιξε ακόμη ένα γραφείο πωλήσεων στην Fifth Avenue της Νέας Υόρκης, για να προμηθεύει το μοντέλο του στους πλούσιους της πόλης.

1909

1909 Baker Electrics

 

1910 Baker Electrics

 

Το 1910, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κορυφώθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1910 και ένας από τους πιο διάσημους πελάτες της Baker Motor Vehicle Company ήταν ο Thomas A. Edison.

 

1910 Baker Electrics c

 

Στα τέλη του 1910, το μοντέλο της Baker Electric ήταν αρκετά πολυτελές και η τιμή του έφθανε τα 2.800 $. Είχε χωρητικότητα τεσσάρων επιβατών και ήταν βαμμένο μαύρο με επιλογή από μπλε, πράσινα ή μαύρα πάνελ. Το τελευταίο μοντέλο προσέφερε επίσης το σχήμα της άμαξας της Βασίλισσας Βικτώριας ως επιλογή, με επιπλέον 300 $.

1910 Baker Electrics d

1910 baker electric

 

Το Baker του 1910, ήταν το μοναδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είχε ένα βαρύ ηλεκτροκινητήρα, με 300% μεγαλύτερη αντοχή στην υπερφόρτωση και με ένα μετατροπέα (commutator), απολύτως ασφαλή σε σπινθήρες και καύση κάτω από όλες τις συνθήκες. 

 

1910 Baker Electric 002

 

Εκείνη τη χρονιά, η παραγωγή της εταιρείας Detroit Electric, ήταν στο αποκορύφωμά της, αφού ετησίως οι πωλήσεις έφθαναν τα 2000 αυτοκίνητα. 

Διαβάστηκε 70 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 August 2019 14:12

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων